Понад 2,5 тисячі іноземних студентів опинилися під обстрілами в Україні – Верещук

Понад 2,5 тисячі іноземних студентів опинилися під обстрілами в Україні – Верещук

Укрінформ
Загалом понад 2,5 тисячі студентів з різних країн світу опинилися в зоні широкомасштабних бойових дій, які розгорнула Росія проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі «Україна 24».

«Туреччина, Китай, Індія, Пакистан, африканські країни, навіть із Сингапуру приїхав студент за тиждень до широкомасштабних бойових дій і потрапив у таку пастку. Сингапур намагається витягнути цього одного студента. Вже не говорячи про 700 студентів з Індії. Загалом більш ніж 2,5 тис. студентів з усіх куточків світу. І ось ця проблема розгортається на очах у всього цивілізованого світу», - сказала Верещук.

Вона зазначила, що українська сторона намагається домовитись з російським агресором про «зелений коридор» для евакуації іноземних студентів із зони активних бойових дій, але безрезультатно.

«Ми просимо відкрити дорогу з Сум на Полтаву, де багато університетів. І росіяни знову щойно відмовили. Я буду робити запити до посольств Китаю, Туреччини, Індії і розповідати про те, що роблять росіяни з їхніми громадянами», - сказала Верещук.

Також, за її словами, про евакуацію 70 турецьких громадян, які опинилися під обстрілами у Маріуполі, так само безрезультатно намагається домовитись із російською стороною Президент Туреччини.

«Пан Ердоган звернувся до Путіна, до нашої сторони з проханням допомогти евакуювати. Ми зробили все від нас залежне, щоб повідомити російську сторону, в даному випадку Міноборони РФ. Вони відреагували вогнем з «Градів» по людях, які зібралися в пунктах збору в Маріуполі, в тому числі по турецьких студентах, які змушені були сховатися в мечеті», - розповіла віцепрем’єр.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію. Країна-агресор завдає авіа- та ракетних ударів по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-