СБУ затримала під Майорськом 13 ворогів, які обстрілювали житлові масиви

СБУ затримала під Майорськом 13 ворогів, які обстрілювали житлові масиви

Укрінформ
Служба безпеки України минулої доби затримала під Майорськом Донецької області 13 ворогів з так званої «ДНР».

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

Ці 13 затриманих стріляли по житлових масивах та об’єктах критичної інфраструктури в Маріуполі, Краматорську, Волновасі, Сартані і Талаківці. Їхній підрозділ чинив збройний опір українським військовим у районі Майорська. Під час бою вони були оточені й затримані.

Наразі бойовики активно співпрацюють зі слідством і надають викривальні свідчення проти РФ.

У Києві спецпризначенці СБУ затримали агента російської розвідки – директора одного з оборонних підприємств у Дніпрі, яке спеціалізується на постачанні та програмному забезпеченні безпілотників. Останнім його завданням від ГРУ РФ було отримати дані про українських військових у районі проведення операції Об’єднаних сил.

У Миколаєві силовики затримали двох осіб, які збирали та передавали РФ важливу інформацію про військові об’єкти міста та його інфраструктуру, зокрема дані про дислокацію й переміщення підрозділів ЗСУ по Миколаєву, про працівників Нацполіції та української спецслужби. Крім того, агенти передавали на номери російських абонентів інформацію про розміщення блокпостів і сил оборони.

У Рівному СБУ затримала місцевого жителя, який збирав і передавав ворогу відомості про транспорт ЗСУ, розташований на заході України. Крім того, його цікавили військові об’єкти одного з міст Рівненщини.

У Луганській області слідчі СБУ почали кримінальне провадження щодо колишнього члена Партії регіонів, який зараз намагається очолити окупаційну адміністрацію у тимчасово окупованому Біловодську. Колаборант певний час перебував у "консервації", а в 2014 році організовував фейковий "референдум" на Луганщині, де згодом обіймав посаду так званого "міністра сільського господарства ЛНР".

Наразі під керівництвом збройних сил РФ колаборант організовує роботу органів окупаційної влади та планує їх очолити. Він публічно проголошує, що Біловодськ є територією так званої "ЛНР", закликає місцевих жителів і правоохоронців забезпечити повну підтримку "влади" загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-