Російські загарбники застрелили мера Гостомеля під час роздачі допомоги

Російські загарбники застрелили мера Гостомеля під час роздачі допомоги

Доповнено
Укрінформ
Російські загарбники вбили голову Гостомельської громади Юрія Прилипка та двох його побратимів, коли вони роздавали людям гуманітарну допомогу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Гостомельська селищна рада, передає Укрінформ.

"Голова Гостомельської громади Юрій Ілліч Прилипко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи згорьованих і розраджуючи зневірених. За це його разом з побратимами Русланом Карпенком і Іваном Зорею застрелили окупанти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Прилипко не мусив іти під кулі окупантів, міг, як і сотні інших, пересидіти в погребі, і ніхто б за це не дорікнув. "Але на нього чекали, на нього сподівалися, в нього вірили. І він зробив свій вибір. Помер за громаду, помер за Гостомель, помер, як герой. Вічна пам’ять і наша вдячність", - зазначили у селищній раді.

Мер Києва Віталій Кличко у Телеграмі висловив співчуття у зв'язку зі смертю голови Гостомельської громади Юрія Прилипко, якого застрелили окупанти.

"Це — мій колега, якого добре знаю по Асоціації міст, по нашій співпраці. Світла пам‘ять Юрій Прилипку. Він до останнього подиху був з громадою. Піклувався про людей", - сказав Кличко.

Як повідомлялося, 6 березня Президент Володимир Зеленський надав звання “Місто-герой” шістьом українським містам, які мужньо обороняються проти російських окупантів, серед них і Гостомелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-