За 10 днів війни знищили щонайменше сім батальйонних груп російських окупантів

За 10 днів війни знищили щонайменше сім батальйонних груп російських окупантів

Укрінформ
За 10 діб російського вторгнення в Україну 150-та мотострілецька дивізія ЗС РФ втратила щонайменше сім своїх батальйонних тактичних груп.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС. 

Зазначається, що особовий склад цієї дивізії 24 лютого 2022 року перейшов кордон України та у взаємодії з підрозділами 1-го армійського корпусу так званої ДНР був зупинений в районі відповідальності Оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Також пресслужбі ООС поінформували про втрати ворога:

26.02.2022 – дві БТГр 163-го танкового полку, який входить до 150-ї мсд, понесли втрати в особовому складі та техніці. Йдеться про близько 550 військовослужбовців. Рештки цих БТГр протягом наступних двох діб невеликими групами виходили в район командного пункту, але вже без бойової техніки. Наразі є всі підстави вважати, що обидві БТГр втратили боєздатність.

26.02.2022 – дві БТГр 103 мотострілецького полку втратили близько 800 військовослужбовців пораненими та вбитими. Знищений був разом зі своїми підлеглими командир цього полку полковник Ісайкін Олександр Іванович.

03.03.2022 – під час шикування особового складу 150-ї мсд, який залишився у пункті постійної дислокації, заступник командира дивізії полковник В. Попов агітував людей приєднатися до російських сил вторгнення. Бажання виявили не більше 70 військовослужбовців. Крім того, серед особового складу ширяться чутки, що сам командир дивізії генерал-майор Олег Мітяєв загинув. Цю інформацію перевіряє українська розвідка, поки підтвердження немає.

04.03.2022 – російські окупаційні сили втратили танковий батальйон, що колоною йшов на посилення атакуючим Маріуполь підрозділам. Живими залишились 4 військовослужбовці.

05.03.2022 – до пункту постійної дислокації 102 мотострілецького полку почали повертатися військовослужбовці, які відмовилися від участі у бойових діях на території України. Так, понад 150 осіб було звільнено з лав ЗС РФ. Також є масові випадки самокаліцтва та дезертирства. 

7.03.2022 – у військовому шпиталі в Ростові-на-Дону очікується доставка понад 200 тіл загиблих військовослужбовців зі складу 150-ї дивізії.

У пресслужбі уточнили, що наразі важко назвати точні втрати російських військових, адже ворог приховує правду. Щоправда, достеменно відомо, що протягом 10 діб відсічі кремлівської агресії в районі відповідальності ОТУ «Схід» щонайменше 7 батальйонних тактичних груп ворога втратили боєздатність.

Як повідомляв Укрінформ, загін спеціального призначення Національної гвардії України провів контратаку на ворога під Маріуполем, у результаті якої було знищено близько 30 загарбників, 3 ворожі танки, 4 БМП, 2 Тигри.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-