Військові РФ обстріляли цивільних під час виїзду з Ірпеня: троє загиблих, з них двоє дітей

Військові РФ обстріляли цивільних під час виїзду з Ірпеня: троє загиблих, з них двоє дітей

Укрінформ
На Київщині російські військові відкрили вогонь по мирних мешканцях, які намагалися покинути Ірпінь. Загинуло троє людей, з них двоє дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Київська обласна прокуратура.

«6 березня 2022 року військовослужбовці РФ відкрили вогонь по цивільних особах, які знаходилися на виїзді з міста Ірпінь. У той час мирні мешканці намагалися покинути населений пункт, який знаходиться під постійним обстрілом бойовиків. Смертельне поранення отримали троє осіб, серед яких 2 дитини», - йдеться у повідомленні.

Кількість постраждалих уточнюється, додали в прокуратурі.

Правоохоронці зареєстрували кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Окрім того, за даними правоохоронців, 5 березня загарбники відкрили вогонь по мирних мешканцях у селі Світильня Броварського району Київської області та у хуторі Гребельки. Від кульового поранення загинув чоловік, ще одного було доставлено до лікувальної установи.

«Наразі прокурори вживають всі можливі заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ», - поінформували у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-