Запорізька АЕС досі перебуває під контролем російських військових

Запорізька АЕС досі перебуває під контролем російських військових

Укрінформ
Запорізька АЕС перебуває під контролем військових РФ. Присутність на території атомної станції ворожих військових створює психологічний тиск на персонал.

Про це повідомляє у Телеграмі Держатомрегулювання, передає Укрінформ.

"Присутність на території Запорізької АЕС та у місті Енергодар озброєних ворожих військових та важкої техніки поблизу АЕС створює психологічний тиск як на персонал АЕС, так і на населення", – йдеться у дописі.

У мережі перебувають два енергоблоки Запорізької АЕС. Один блок у ремонті, інші – зупинені. Оперативний персонал Запорізької АЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію згідно з вимогами експлуатаційної документації.

Автоматизована система радіаційного контролю АЕС та автоматизована система контролю радіаційного стану в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження працюють у штатному режимі, змін радіаційного стану не зафіксовано.

Як раніше повідомлялося, в місті перебої з мобільним зв’язком, більшість інтернет-провайдерів не працюють, є складнощі з продуктами харчування.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-