Ворог продовжує бомбардувати Харків, найбільше страждає масив Салтівка

Ворог продовжує бомбардувати Харків, найбільше страждає масив Салтівка

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові найінтенсивніших бомбардувань зазнає масив Салтівка.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресцентр Головного управління ДСНС України в Харківській області, передає Укрінформ.

"Вже вкотре найбільших бомбардувань зазнав найбільший житловий масив міста Салтівка (вулиці Дружби Народів, Джерельна, Бучми, Сердюка, Метробудівників, Гвардійців Широнінців, Наталії Ужвій та ін), обстріл якого не припинявся та не припиняється. Наразі перебувати в районі Північної Салтівки вкрай небезпечно", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що мешканці Салтівки масово покидають свої оселі через постійні обстріли.

У ДСНС зауважили також, що в добу з 5 по 6 березня ворог з новою силою проводив обстріли та повітряні бомбардування житлових кварталів та різних об'єктів Харкова та сільських населених пунктів області, в результаті чого сталось безліч руйнацій і пожеж.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжують виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Загалом за добу вони здійснили понад 40 виїздів для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Всього було залучено 47 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 200 чоловік особового складу ДСНС.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Європейський суд з прав людини виніс рішення, в якому наказав Російській Федерації припинити напади та бомбардування цивільних об'єктів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-