У Чернігів потрібно терміново відправити прокурорів з Гааги, це геноцид - мер

У Чернігів потрібно терміново відправити прокурорів з Гааги, це геноцид - мер

Укрінформ
У Чернігів треба терміново відправити прокурорів з Гааги, які фіксуватимуть застосування забороненої зброї, адже в місті діється реальний геноцид.

Про ситуацію у місті розповів у інтерв'ю Гордону мер Чернігова Владислав Атрошенко, повідомляє Укрінформ.

"У Чернігів потрібно терміново надсилати прокурорів з Гааги, які фіксуватимуть застосування забороненої у світі зброї", - сказав Атрошенко.

Він також звернув увагу, що по місту постійно завдають авіаударів.

"Льотчики – це просто бездушні мерзоти і фашисти. Вони скидали у хорошу видимість (вдень це відбувалося) бомби з малих висот. Вони чудово бачили, куди вони скидали величезні бомби – на житловий мікрорайон. Було знищено кілька будинків у районі вулиці Чорновола. Там постраждали тисячі квартир", - сказав Атрошенко.

Він додав, що тільки у нього на очах рятувальники дістали з-під завалів тіла "близько 25–30 людей".

Міський голова не зміг відповісти на запитання, скільки у Чернігові загиблих. Він розповів, що у влади є статистика лише про поранених, які надійшли до лікарень (деякі з них пізніше померли). "От цих людей, які надійшли пораненими, вже набагато більше ніж 300", – сказав Атрошенко. І цивільного населення, уточнив він, серед них більше половини.

За словами Атрошенка, через постійні обстріли поки що неможливо використати для поховань найбільший цвинтар міста.

"Ми навіть не можемо сьогодні використовувати свій цвинтар "Яцево". Ми тимчасово використовуємо цвинтар у Яловщині. Екскаватор риє траншеї, ми складаємо в ряд людей і в районі знаходження кожної труни ставимо табличку, щоб потім (нормально) перепоховати. Це жах. Це реальний. геноцид, абсолютно свідоме знищення українців", – переконаний Атрошенко.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-