«Вторгнення Росії має провалитися»: Джонсон анонсував план із шести пунктів

«Вторгнення Росії має провалитися»: Джонсон анонсував план із шести пунктів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав лідерів інших країн приєднатися до плану відповіді на вторгнення Росії, що складається із шести пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Напередодні зустрічей з лідерами Канади, Нідерландів та країн Центральної Європи, які відбудуться в Лондоні наступного тижня, Джонсон заявив, що вторгнення Росії в Україну «має провалитися - і має бути видно, що воно провалилося».

«Недостатньо висловлювати нашу підтримку міжнародному порядку, заснованому на правилах, - ми повинні захистити його від наполегливих спроб переписати правила за допомогою військової сили», - заявив Джонсон.

За його словами, його план охоплює створення міжнародної гуманітарної коаліції для України, підтримку її самооборони та максимальний економічний тиск на Москву.

Джонсон також закликав до дипломатичних шляхів деескалації за активної участі уряду України, до зміцнення безпеки в європейсько-атлантичному регіоні та недопущення «повзучої нормалізації» російської активності в Україні.

Після зустрічі з прем'єр-міністрами Канади та Нідерландів у понеділок Джонсон має прийняти у вівторок лідерів Чеської Республіки, Угорщини, Польщі та Словаччини - країн, що зазнають напливу біженців, зумовленого вторгненням РФ.

Як зазначається, Велика Британія планує прискорити запровадження санкцій проти російських бізнесменів, що мають бути схвалені на рівні парламенту, Джонсон подасть їх на розгляд парламентарів у понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-