Військові ветерани США приєднуються до боротьби за Україну

Військові ветерани США приєднуються до боротьби за Україну

Укрінформ
Ветерани збройних сил з різних куточків США долучаються до боротьби за Україну. 

Про це повідомляє New York Times, передає Укрінформ.

Один з добровольців, морський піхотинець, з яким спілкувалося видання, пройшов війну в Іраку. Він узяв із собою необхідне спорядження й відбув у п’ятницю в Україну.

«Санкції можуть допомогти, але санкції не можуть допомогти прямо зараз, а людям потрібна допомога прямо зараз. А я можу допомогти прямо зараз», - сказав він, попросивши, як і решта легіонерів, не називати його прізвища.

Він один із групи американських ветеранів, що надихнулися запрошенням президента Володимира Зеленського щодо створення «міжнародного легіону» для захисту України від Росії.

Ветеран сказав, що сподівається передати українцям свій досвіду у користуванні бронетехнікою та важкою зброєю.

За його словами, він не може «просто так сидіти й нічого не робити».

«Багато хто з нас спостерігає за тим, що відбувається, і просто хочуть взяти зброю й вирушити туди», - сказав інший ветеран, який допомагає організувати відправлення добровольців.

Після вторгнення РФ він побачив, що ветерани в соціальних мережах масово заявляють про своє бажання долучитися до боротьби.

Останній тиждень ветеран працював над тим, щоб відсіяти тих, хто має бойові навички, від осіб, яких він назвав «бойовими туристами, котрі не мають відповідного досвіду і які не принесуть користі».

За даними NYT, низка провідних ЗМІ, включаючи Military Times і Time, опублікувала покрокові інструкції зі вступу до лав Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-