На Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати допомогу - лікар Охматдиту

На Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати допомогу - лікар Охматдиту

Укрінформ
На Київщині через неможливість дістатися до лікарні, померло двоє важкопоранених дітей.

Про це сказав черговий лікар Охматдиту Андрій Висоцький в ефірі українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В європейському місті за добу ми отримали три запити на евакуацію важкопоранених дітей з вогнепальними пораненнями, двоє з них цю ніч не пережили. Через те, що вони не могли дістатися до спеціалізованої допомоги. Одну дитину батько буде вивозити самостійно, тому що туди неможливо дістатися. І як це охарактеризувати по європейським міркам, я навіть не знаю», - сказав Висоцький.

Гендиректор Охматдиту Володимир Жовнір повідомив, що ввечері над Охматдитом була збита ракета.

«Був такий сильний, потужний вибух, що вибило двері у центральному корпусі адміністрації, і побило вікно на дев’ятому корпусі. Ну, слава Богу, ми всіх дітей тримали в бомбосховищі, ніхто не постраждав.... Зараз ми проводимо евакуацію», - сказав він.

Жовнір зазначив, що вже досить багато дітей з онкопатологіями вивезли, і вивезуть ще дітей, які знаходяться на діалізі.

Він додав, що дітей будуть евакуювати в Західну Україну.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-