Через гумкоридори мають вийти ті, хто потребує допомоги, решта має продовжувати боротьбу – Президент

Через гумкоридори мають вийти ті, хто потребує допомоги, решта має продовжувати боротьбу – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що гуманітарними коридорами з Маріуполя і Волновахи зможуть скористатися всі, хто потребує допомоги, водночас він закликав громадян, здатних захищати свої міста, залишитися.

Про це глава держави заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Гуманітарні коридори мають працювати сьогодні, Маріуполь і Волноваха. Щоб врятувати людей: жінок, особливо дітей, людей старшого віку, - щоб дати продукти харчування і ліки тим, хто залишається. Наша допомога уже в дорозі. Усі, хто потребує допомоги, повинні мати змогу вийти, хто хоче. Усі, хто може захищати своє місто, повинні продовжувати боротьбу. Повинні, бо якщо всі підуть, то чиє тоді буде це місто?» - підкреслив Зеленський.

Президент запевнив, що Україна робить усе, аби домовленість про коридори запрацювала. За його словами, це – головне завдання на сьогодні.

Він додав, що після цього стане зрозуміло, чи можна «піти далі у переговорному процесі».

Раніше віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що між Україною та Росією досягнуто домовленості про створення гуманітарного коридору у двох напрямках - Волноваха та Маріуполь, маршрути погодили за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-