Радіаційний фон у Запорізькій області не несе загрози життю і здоров’ю - голова ОВА

Радіаційний фон у Запорізькій області не несе загрози життю і здоров’ю - голова ОВА

Укрінформ
Радіаційний фон у Запорізькій області не несе загрози життю та здоров’ю населення.

Як передає Укрінформ, про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив у Фейсбуці.

«На 7:00 5 березня 2022 року радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення», - ідеться в повідомленні.

Територіальними структурними підрозділами державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» проведені планові моніторингові дослідження радіаційного фону. За результатами моніторингу встановлено, що радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.

Місто Енергодар - гамма фон 9,8-10,8 мкР/год, Мелітополь - 8-12 мкР/год, смт К-Дніпровка - 9,6-11 мкР/год, Бердянськ - 10-11,7 мкР/год, Оріхів - 12 мкР/год, Токмак - 10-11 мкР/год, смт Андріївка - 12 мкР/год, Пологи - гамма фон 12-14 мкР/год, Василівка - 12 мкР/год.

За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.

Як повідомляв Укрінформ, оперативний персонал Запорізької АЕС, захопленої російським агресором, контролює стан енергоблоків і забезпечує їх експлуатацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-