Стан енергоблоків ЗАЕС контролює персонал, станція захоплена військовими РФ

Стан енергоблоків ЗАЕС контролює персонал, станція захоплена військовими РФ

Укрінформ
Запорізька АЕС захоплена військовими силами Російської Федерації, оперативний персонал станції контролює стан енергоблоків та забезпечує їх експлуатацію.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Найбільша атомна електростанція в Європі - Запорізька АЕС - після важких боїв та обстрілів промислового майданчика з артилерійської зброї 4 березня захоплена військовими силами Російської Федерації. Наразі оперативний персонал ЗАЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх експлуатацію", - йдеться у повідомленні.

Той факт, що управління Запорізькою атомною електростанцією, розташованою у місті Енергодарі, перебуває в українських руках, підтвердили і в Запорізькій ОВА.

За інформацією Енергоатому, енергоблок № 1 ЗАЕС перебуває на планово-попереджувальному ремонті. Енергоблок № 2 о 18:49 4 березня підключений до енергосистеми, о 19:45 навантажений до 460 МВт (ел.), наразі триває навантаження до 750 МВт (ел.).

Енергоблок № 3 відключено від мережі, проводяться роботи з розхолодження ядерної установки, як і на енергоблоках № 5, 6.

Енергоблок № 4 в роботі, електрична потужність 980 МВт (ел.).

Повідомляється, що змін радіаційного стану в Запорізькій області не зафіксовано, радіаційний гамма-фон - у межах нормальних показників.

У місті Енергодар відсутнє опалення та постачання гарячої води у зв'язку з пошкодженням під час боїв теплотраси, що йде від ЗАЕС до міста. Тривають ремонтні роботи. Вони ускладнені через множинні пошкодження теплотраси.

Як повідомлялося, у ніч проти 4 березня російські війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-