Ворог намагався принизити Херсон, але не вийшло – Зеленський

Ворог намагався принизити Херсон, але не вийшло – Зеленський

Відео
Укрінформ
Херсонці горді, мають самоповагу й не дали розіграти себе у цинічній «виставі» російських пропагандистів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Наш Херсон, український Херсон, сьогодні намагалися принизити, але не вийшло, не дали. Українці показали себе, не дали себе розіграти у дешевій цинічній «виставі» з подачкою замість допомоги, з пропагандою замість щирості. Російські пропагандисти думали про наших людей, як про себе, а побачили, що херсонці горді й поважають себе, поважають Україну», - зазначив Президент.

Глава держави запевнив, що знає, наскільки складне рішення, коли в окупації люди виходять проти озброєних ворогів, відчуває, наскільки це ризиковано, але бачить, як наші люди відмовляються грати за правилами окупантів, залишаються українцями, залишаються з нашою державою, «навіть тимчасово опинившись у темряві».

3 березня будівлю Херсонської ОДА зайняв ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду. У Херсоні агресор захопив приміщення ТРК "Громадське мовлення: Херсон" та планує поширювати дезінформацію.

Російські військові розпочали замінування Херсона – встановлюють розтяжки у центрі міста. У Херсоні містяни включають Державний Гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "російський корабель".

Українською владою було сформовано 19 фур для забезпечення потреб Херсона та області найнеобхіднішим, проте агресор не дав дозвіл на зелений коридор для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину.

У Херсоні та с. Каланчак 4 березня планувалася "театральна вистава" за участю завезених із тимчасово окупованих Криму та ОРДЛО "акторів", однак у п’ятницю херсонці провели акцію протесту проти агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-