Президент підписав указ про купівлю військових облігацій

Президент підписав указ про купівлю військових облігацій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський рекомендував Національному банку України здійснити купівлю на первинному ринку облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації".

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Рекомендувати Національному банку України здійснити купівлю на первинному ринку облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації" у обсягах та на умовах, погоджених між Кабінетом Міністрів України та Національним банком України», - ідеться в документі.

Зазначається, що рішення ухвалено з метою забезпечення невідкладного фінансування заходів правового режиму воєнного стану, запровадженого у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з російською агресією уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином, планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн. Покупцем військових облігацій буде Національний банк.

Міністерство фінансів України 1 березня розмістило військові облігації на 8,1 млрд грн.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнного вторгнення в Україну. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-