У прикордонному селищі на Чернігівщині росіяни захопили відділ поліції, застрелили місцевого

У прикордонному селищі на Чернігівщині росіяни захопили відділ поліції, застрелили місцевого

Укрінформ
У прикордонному селищі Ріпки на Чернігівщині російські військові захопили місцевий відділ поліції, застреливши при в’їзді в населений пункт беззбройного місцевого жителя.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Державної прикордонної служби.

«Ворожі солдати уже відібрали в місцевих трактор, вантажівку Камаз, розграбували два продовольчі магазини. Вночі техніка агресора їздила вулицями і прожекторами засліплювала вікна жителів.

За наявною інформацією, на загальний збір містян, який відбувся біля Ріпкинської Свято-Миколаївської церкви, прибула колона військової техніки з позначкою «О». Представник загарбників, який назвався "полковником поліції", почав диктувати людям свої порядки. У разі непокори погрожував застосувати силу, аж до розстрілу селища артилерією. Вимагав віддати усю вантажну техніку та проголосив комендантську годину. Представник загарбників заборонив місцевим збиратися, знімати військову техніку, наближатися до поліцейського відділку», - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, місцеві мешканці на пропозиції загарбників не приставали, співали гімн і висловлювали свою патріотичну позицію. Вони показували росіянам фото та відео з мережі, як ворога зустрічає українське військо. На це інтервенти заперечували, що втрати в них значно менші. Особа, яка назвалася полковником поліції, сказала, що доповість керівництву про несприйняття місцевим населенням окупації.

Натомість "полковник" почав перемовини з жителем міста, який до 2010 року був начальником поліції Ріпок. Містяни вказаній особі жодних владних чи переговорних повноважень не делегували.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-