Українців закликають чинити народний спротив на територіях, які зайняли загарбники

Українців закликають чинити народний спротив на територіях, які зайняли загарбники

Відео
Укрінформ
Міністерство оборони закликає українців чинити тотальний народний спротив на територіях, які тимчасово зайняли російські загарбники.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони у Фейсбуці.

"Частина нашої території тимчасово зайнята російським загарбником. Українцям саме зараз час чинити тотальний народний спротив!", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони пояснюють, що танковий батальйон з 30 танків, що уперся в позиції наших ЗСУ, втратить 5-6 танків, але не боєздатність. Але якщо зупинити чи знищити тилові колони, які везуть до танків боєприпаси, пальне, запасні частини, ремонтників, то батальйон стає недієздатним повністю.

"Ворожі тиловики не броньовані, охороняються солдатами без бойового досвіду і є легкою мішенню. Навіть прості засоби на кшталт повалених дерев, дозволять спалити та знищити колону і взяти полонених. Перекриваємо тилове постачання - завершимо війну за лічені дні. Тотальне об’єднання - тотальне повстання - тотальна блокада. В хід ідуть усі засоби", - зауважують у Міноборони.

Міноборони звертає увагу, що це стосується тільки територій, де знаходиться ворог.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-