Загарбники обстріляли село Бишів на Київщині, є загиблий і четверо поранених

Загарбники обстріляли село Бишів на Київщині, є загиблий і четверо поранених

Укрінформ
У селі Бишів Київської області внаслідок обстрілу загинув мирний житель, четверо поранені.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора України повідомляє у Телеграмі.

Фастівська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу збройними силами Російської Федерації села Бишів Фастівського району Київської області. Дії агресора кваліфікуються як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

“Встановлено, що ввечері 3 березня внаслідок артилерійського обстрілу снаряд влучив у сільський будинок культури, згоріли три легкових автомобілі. Мирний житель, який у той момент знаходився неподалік, отримав поранення, несумісні з життям, ще чотирьох поранено”, - ідеться у повідомленні.

З початку російської агресії на території Київщини загарбники здійснили 47 обстрілів цивільних об’єктів. Внаслідок таких дій загинуло 25 цивільних осіб, серед яких двоє дітей. Здійснені обстріли школи у Бородянці та дитячого будинку у Гостомелі.

Повністю знищений аеродром у Гостомелі разом із найпотужнішим українським літаком “Мрія”.

Ракетними ударами та артилерією практично повністю зруйнована цивільна інфраструктура Бородянки та приватний сектор Бучі.

Прокурори Київщини зареєстрували 69 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом обстрілу житлових будинків у селі Гатне Київської області, внаслідок чого одна цивільна особа загинула, ще одна була травмована.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-