Місто Буча залишається українським - мер

Місто Буча залишається українським - мер

Укрінформ
На напрямку Буча-Ворзель вночі йшли гарячі бої, але місто Буча залишається українським.

Про це в ефірі українського телемарафону повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук, передає Укрінформ.

"Місто - українське. Ворог в деякі мікрорайони зайшов, але Збройні сили працюють для того, щоб його витіснити. Вночі йшли досить гарячі бої - мікрорайон Склозаводська, напрямок Буча-Ворзель, там де наш найвищий прапор України в Київській області піднято. Саме в тому районі відбувалися такі запеклі бої", - розповів він.

За його словами, місто функціонує та забезпечує життєдіяльність. "Випікаємо хліб, подаємо централізовано воду. Маємо проблеми із електроживленням, але це природньо, бо так влаштована система. Але працюємо над відновленням. Паніки немає, звичайно, цивільні громадяни, які перебувають в бомбосховищах, укриттях турбуються, це природньо, але ми як влада маємо забезпечувати життєдіяльність та спокій в місті", - сказав він.

Що стосується населених пунктів, які входять в Бучанську територіальну громаду, то там ситуація складніша. "Тому що вони фактично під окупацією ворога. Ворог не виходить в чисте поле, знаходиться в населених пунктах. Сам Гостомель - населений пункт, наші тримають, а летовище, військове містечко, Синяк, Гаврилівка, Блиставиця, озера до річки Здвиж і туди далі, - все кругом окупував ворог. І ми отримуємо інформацію, як рухаються, куди рухаються", - розповів він.

Як повідомлялося, місто Буча, що під Києвом, напередодні звільнено від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-