Втрата можливості охолоджувати ядерне паливо на ЗАЕС призведе до катастрофи - Держатомрегулювання

Втрата можливості охолоджувати ядерне паливо на ЗАЕС призведе до катастрофи - Держатомрегулювання

Укрінформ
Наразі на Запорізькій атомній електростанції охолодження ядерного палива забезпечене проєктними системами енергоблоків, однак втрата такої можливості призведе до катастрофи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

"Наразі охолодження ядерного палива на енергоблоках Запорізької АЕС забезпечується проєктними системами енергоблоків згідно з вимогами технологічних регламентів безпечної експлуатації. Втрата можливості охолодження ядерного палива призведе до значного радіоактивного викиду у довкілля. За наслідками така подія може перевищити всі попередні аварії на АЕС, включно з аварією на Чорнобильській АЕС та АЕС Фукусіма-Даїчі", - йдеться у повідомленні.

В ДІЯРУ також нагадали, що окрім шести енергоблоків на майданчику Запорізької АЕС знаходиться сховище відпрацьованого ядерного палива, пошкодження якого внаслідок обстрілів теж призведе до радіоактивного викиду.

Як повідомлялося, наразі майданчик Запорізької атомної електростанції захоплений російськими військами.

У ніч проти п'ятниці, 4 березня, внаслідок обстрілів із важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучення у перший енергоблок.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є "порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу".

На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися "кадировці" та хочуть її замінувати.

У ДСНС поінформували, що спалах виник за територією АЕС у навчально-тренувальному корпусі. На ЗАЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює лише 4 блок). Протипожежний стан на АЕС у межах норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-