Загроза обстрілів українських АЕС перевищує загрозу будь-якої ядерної ракети — Галущенко

Загроза обстрілів українських АЕС перевищує загрозу будь-якої ядерної ракети — Галущенко

Укрінформ
Загроза обстрілів українських атомних електростанцій (АЕС) російськими військами перевищує загрозу удару будь-якою ядерною ракетою.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телеканалу "Рада", передає кореспондент Укрінформу.

"Питання не в тому, яка країна випустить ядерну ракету. Питання в тому, що (в Україні - ред.) 15 енергоблоків. І, наприклад, на Запорізькій станції є сховище ядерного палива. Це загроза, яка перевищує будь-які ракети", - сказав міністр.

За його словами, світова спільнота повинна діяти негайно, адже очікування щодо прийняття відповідного рішення може мати катастрофічні наслідки. 

Галущенко зауважив, що Україна неодноразово попереджала МАГАТЕ про потенційну загрозу, а також нагадав, що Росія є членом цієї організації та повинна виконувати будь-яке її рішення.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок. Основне обладнання та енергоблоки Запорізької атомної електростанції зберігають цілісність.

Раніше Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що обстріли ЗАЕС є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-