На Запорізькій АЕС є поранені, вивезти їх до лікарні немає змоги - мер Енергодара

На Запорізькій АЕС є поранені, вивезти їх до лікарні немає змоги - мер Енергодара

Укрінформ
Мер Енергодара Дмитро Орлов заявляє, що на Запорізькій атомній електростанції є поранені, зокрема й важкі. Вивезти їх до лікарні немає можливості.

Про це повідомляє Енергоатом у Твіттері, передає Укрінформ.

"Вчора ввечері, десь близько 16.30, ворожа колона броньованої техніки прорвалася до міста, пішли відразу на атомну станцію і почали майже впритул палити у будівелі та споруди атомної станції. Відбулася пожежа. Є поранені... Інформації про кількість поранених у мене немає. "Про їхній стан: є також тяжко поранені. Вивезти їх до лікарні немає можливості", - заявив Орлов.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на п'ятницю внаслідок обстрілів із важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано влучення у перший енергоблок, заявив представник прес-служби ЗАЕС Андрій Туз.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є "порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу".

На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися "кадировці" та хочуть її замінувати.

Пожежних не пропускають на станцію.

У ДСНС поінформували, що спалах виник за територією АЕС у навчально-тренувальному корпусі. На ЗАЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює лише 4 блок). Протипожежний стан на АЕС у межах норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-