Битва за Україну. День восьмий. Випуск 3

Битва за Україну. День восьмий. Випуск 3

Укрінформ
Восьмий день іде протистояння рашистським мерзотникам. Але ми, українці, незламні. Ми стоїмо проти ворога міцним щитом. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 21 годину 3 березня.

20:32 Підприємства ДК «Укроборонпром» вже почали приймати та ремонтувати трофейну техніку.

20:27 У Запоріжжі зміцнюють оборону та укріплюють важливі об’єкти інфраструктури, серед яких – лікарні.

20:27 Кулеба: Те, що Україна нібито працює над створенням ядерної зброї, і США знають про це і готові надати допомогу, є хворим фейком Служби зовнішньої розвідки РФ.

20:24 Світовий Конґрес Українців (СКУ) напередодні надзвичайної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яка відбудеться 4 березня, закликав їх ухвалити рішення про запровадження безполітної зони над українською територією.

20:22 Українська делегація не досягла у переговорах з російською делегацією тих результатів, на які сподівалася - Подоляк.(відео за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3419372-ukraina-ne-dosagla-u-peregovorah-z-rf-rezultativ-na-aki-rozrahovuvala-podolak.html)

20:19 Україна разом із 45 державами активувала Московський механізм ОБСЄ щодо вторгнення РФ для притягнення її до відповідальності за воєнні злочини та злочини проти людяності - Кулеба

20:17 Президент Володимир Зеленський готовий обговорювати з РФ їхні вимоги по пунктах, але є питання, з яких не може бути компромісу.

20:14 Європейська комісія розробляє пакет надзвичайних заходів у сфері енергетики та безпеки постачання енергоресурсів, що дозволять захистити енергетичний ринок ЄС та забезпечити стабільність енергопостачання для України, попри війну, розв’язану проти неї Росією.

20:05 Федеральний уряд Канади створив дві нові тимчасові міграційні програми для українських біженців.

20:04  Президент України Володимир Зеленський дорікнув світові у нерішучі щодо захисту України.

19:55 Литовські волонтери зібрали для України 10 мільйонів євро

19:53 Служба безпеки України перехопила одну з розмов російських ОМОНівців, які обговорювали ситуацію під Гостомелем.

19:53 УАФ просить перенести матч відбору на Чемпіонат світу Шотландія – Україна – ЗМІ

19:49 МВС: У Бучанському районі Київщини у результаті потрапляння снаряду у складське приміщення з виготовлення та зберігання монтажної піни сталося загоряння складу та восьмиповерхової адміністративної будівлі.

19:44 За дорученням Президента, уряд починає працювати над формуванням 4-х фондів, кошти яких підуть на відновлення України – Денис Шмигаль.

19:42 Міжнародні партнери створять мультидонорський валютний фонд для України

19:41 Служба безпеки України затримала чоловіка, який, за інформацією слідства, причетний до ракетного обстрілу телевежі у Києві.

19:40 Президент України Володимир Зеленський наголошує, що для України дуже важливою є підтримка світу, і він радий, що світ об'єднався, але шкода, що такою ціною.

19:33 Зеленський до матерів полонених військових РФ: Заберіть своїх дітей, ми відкриємо доступ

19:30 Денис Шмигаль: Україна звертається до міжнародних організацій, зокрема до МАГАТЕ, невідкладно звернутися до НАТО з вимогою закрити доступ до повітряного простору над нашими ядерними об’єктами. Закрийте небо над Україною! Зараз це питання безпеки усього світу! Не лише України!

19:25 Голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута: «У Херсоні окупанти захопили приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». За наявною інформацією, рашисти через канали зв’язку планують поширювати дезінформацію про нібито «капітуляцію та підписання мирного договору з РФ. Заявляємо — це фейк!»

19:23 МВС: Війська РФ активізували спроби захопити Запорізьку атомну електростанцію. Незважаючи на те, що підступи та дорогу до Енергодара перекрили представники територіальної оборони та місцеві мешканці, до міста наблизилась 2 танки та 2 бронетранспортери, які намагаються прорвати оборону.

19:15  Головним завданням для України зараз є мир – Зеленський

19:15 Керівник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус: «ДСНС інформує: внаслідок авіаударів російської авіації по Чернігову сьогодні загинуло 28 осіб, постраждало 18 чол. Рятувальники досі працюют».

19:12 Екіпаж (6 чоловік) судна Helt, яке затонуло у Чорному морі поблизу Одеси, врятовано - Адміністрація морських портів.

19:12 У Харкові після обстрілу 70 рятувальників шукають людей під завалами та гасять пожежі - ДСНС

19:11 У Кременчуці на Полтавщині на базі шпиталю для ветеранів війни розгорнули центр гуманітарної допомоги.

19:06 В Єлисейському палаці говорять, що президент Росії Володимир Путін відмовляється від “компромісів” і хоче взяти під контроль всю Україну – ЗМІ (заява за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3419305-u-makrona-zaavlaut-so-putin-vidmovlaetsa-vid-kompromisiv-zmi.html).

19:01 РФ відкриває для українців «зелені коридори» до себе, в інших випадках стріляють – Зеленський

18:56 Президент України Володимир Зеленський заявляє, що має гарні стосунки з керівництвом Ізраїлю, але не відчуває, що воно "загорнуте в український прапор".

18:56 Ворожа авіація знищила аеродром "Коротич" під Харковом.

18:53 Українська сторона готова до діалогу з керівництвом Російської Федерації, але не варто спілкуватися так, наче це країна другого сорту – Зеленський.

18:47 Президент України Володимир Зеленський розповів на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ: «Ви знаєте, що вони (військовослужбовці РФ – ред.) з собою крематорії привезли? Просто з собою привезли крематорії . Тобто вони (керівництво Росії – ред.) не збираються показувати сім‘ям, матерям, що їхні діти тут загинули, що їх вбили, що вони прийшли в Україну вбивати нас, а ми боронимо себе, свою свободу, домівки, тому вони вмирають...

18:42 Футболісти «Шахтаря» Судаков та Мудрик займаються у Києві гуманітарною допомогою

18:37 Не всі в Європейському Союзі в захваті від ідеї членства України, але Київ системно тиснутиме на всіх фронтах - Кулеба.

18:34  ГУ ДСНС в Харківській області: Близько 15:40 російські окупанти здійснили чергову масовану атаку на “спальні райони” Харкова. Найбільше постраждав від залпів ствольної та реактивної артилерії мікрорайон “Північна Салтівка”. Загалом горіло близько 40 багатоквартирних будинків.

18:33 Священнослужителі Львівської єпархії УПЦ московського патріархату першими в Україні виступили за повну незалежність від Росії.

18:22 Компанія "Дельта Вілмар Україна" переказала на оборону нашої держави 10 мільйонів гривень.

18:17 Національний банк України засуджує рішення частини бізнесу та людей, які у складній ситуації встановлюють ціни на товари та послуги не в національній валюті, а в іноземній.

18:17 Низка громадських організацій звернулась до Президента України та Верховної Ради із закликом невідкладно ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС), що дозволило б пришвидшило притягнення до відповідальності причетних до вчинення міжнародних злочинів на території України.

18:14 Шкарлет: Представники Данії, Нідерландів і Польщі підтримують виключення РФ з інституційних і міжурядових відносин, пов'язаних з освітою.

18:11 Усі російські та білоруські товари при імпорті до Канади обкладатимуться митом у 35%.

18:09 Країни-члени Арктичної ради – Канада, Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція і США – виступили зі спільним зверненням, у якому засудили вторгнення РФ в Україну та заявили, що бойкотуватимуть головування РФ в Організації.

18:09 Українців не каратимуть за несвоєчасну сплату податків – рішення Ради

18:06 Президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 3 березня, провів телефонні розмови з Президентом України Володимиром Зеленським і главою РФ Володимиром Путіним. За словами прем‘єра Франції Жана Кастекса, Макрон і Путін обговорили гуманітарні питання, але водночас Путін залишається на своїй позиції щодо «демілітаризації» України, і це неприйнятно. Він додав, що важливо підтримувати дипломатичний зв'язок із Росією. «Наша логіка - це не логіка війни, а логіка деескалації. Але це, без жодних сумнівів, дуже складно», - сказав він.

18:06 У Києві знову оголосили повітряну тривогу

17:56 Російські хакери зламали сайти територіальних громад Волині і розмістили фейкову інформацію.

17:55 Міністрів закордонних справ Дмитро Кулеба 4 березня обговорюватиме з главами країни НАТО надання Україні важкого протиповітряного озброєння.

17:48 Мер Вільнюса: Посольство Росії стоятиме на вулиці Героїв України

17:40 Внаслідок обстрілу будинків у центрі Чернігова загинули 22 людини - ДСНС

17:38 Генпрокурати Литви і Польщі розпочали розслідувати військову агресію Росії проти України.

17:34 Місто Охтирку на Сумщині сьогодні під вечір знову бомбардували, ворог знищив Охтирську ТЕЦ та залізничний вокзал - мер.

17:29 Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький оприлюднив фото обстріляного російськими загарбниками в перші дні війни дитсадка в Охтирці.(фото за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3419215-ak-rosiani-obstrilali-z-artilerii-ditsadok-v-ohtirci.html).

17:26 Від уламка російського снаряда загинув дитячий тренер «Шахтаря» - Палкін

17:23 Наступальний характер російських агресорів сповільнився, військові все частіше здаються в полон - СБУ.

17:21 Важка техніка російських військових зайшла в Енергодар Запорізької області та відкрила стрілянину по мирному населенню - мер.

17:19 Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас повідомив, що на будівлях дипломатичних представництв у Києві знайдено мітки, схожі на цілі.

17:18 Українці зібрали 80 млн грн на армію через "Дію" - Федоров

17:14 Управління «Служби у справах дітей» Львівської міської ради наголошує, що інформація, яку поширюють на різних ресурсах, щодо спрощеної процедури усиновлення у воєнний період – не відповідає дійсності.

17:11 У Нідерландах за три дні благодійна платформа Giro555 отримала 9,8 мільйона євро на допомогу українцям, які постраждали від російської агресії.

17:10 Російський телеканал «Дождь» тимчасово припиняє роботу, заявила в його ефірі гендиректор Наталія Сіндєєва. Це стосуватиметься ефіру, трансляцій в YouTube та соціальних мережах.

17:07 Українська влада намагається доставити гуманітарну допомогу в місто Маріуполь, де в оточенні знаходяться 400 тисяч людей - Денісова.

17:03 Від 15 років до довічного: Рада посилила покарання за держзраду та диверсію під час війни

17:01 Розпочався другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

16:59 Ізраїльська волонтерська організація United Hatzalah у четвер відправила 15 тонн гуманітарної допомоги для українських біженців до кордону України з Молдовою.

16:52 На Донеччині, крім Волновахи і Маріуполя, під ворожим обстрілом Мангуш, Майорськ, Красногорівка. У Майорську вбита жінка, точну кількість жертв у Мангуші встановити поки неможливо - начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

16:51 Адміністрація Байдена запросила у Конгресу $10 мільярдів для України – WP

16:49 Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає націоналізацію російського майна на території України.

16:46 Із метою психологічної підтримки громадян України, які страждають від наслідків збройної агресії Росії, цілодобово працює безкоштовна інтернет-платформа психологічної допомоги «Розкажи мені».

16:44 Українська школа в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) «Софія» запрошує дітей з України, які зараз не мають змоги навчатися, втратили зв’язок зі школою, перебувають поза за межами країни, віртуально приєднатися до заходів школи.

16:42 На узбережжі Чорного моря, поблизу курортної Затоки, підрозділ ППО збив ворожий літак, що атакував один з об’єктів інфраструктури. Пілот встиг катапультуватися, його розшукують - Братчук.

16:41 Ермітаж в Амстердамі розриває усі зв'язки з однойменним державним музеєм у Санкт-Петербурзі.

16:40 Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан, який розпочав розслідування військових злочинів Росії в Україні, просить усіх, хто має документальні свідоцтва про злочини, передавати йому інформацію на електронну пошту.

16:33 З Ірпеня Київської області залізницею вивезли майже 1.5 тисячі людей - КОДА.

16:31 Футбол для мене більше не існує – Андрій Шевченко. Українські футболісти сфокусувались на допомозі своїй країні.

16:24 В Бердянському районі російські солдати розстріляли 2 автівки з цивільними людьми. Загинуло 3 людини - Бердянська державна районна адміністрація.

16:21 Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 5101, який встановлює заборони на виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування держави-агресора.

16:20 Війська РФ обстріляли лікарню у Василівці (Запорізька область): троє людей загинули, четверо поранені – Запорізька ОВА

16:17 Верховна Рада передбачила кримінальну відповідальність за колаборацію.

16:13 У Чорному морі неподалік українського узбережжя внаслідок вибуху затонуло судно під прапором Естонії.

16:09 Естонський кабінет міністрів на засіданні в четвер схвалив позиції, представлені главою МЗС країни, і підтримав надання Україні швидкої та чіткої перспективи вступу до Європейського Союзу і статусу кандидата.

16:03 У Маріуполі наразі немає зв’язку з жодним з операторів, ворог не дозволяє відкрити гуманітарні коридори – міська рада.

16:02 На Миколаївщині ворожа техніка шукає шляхи проходу через Бузький лиман - голова обласної військової адміністрації Віталій Кім

16:00 У Харкові створили Telegram-бот, який допоможе шукати зниклих родичів та знайомих – міська рада.

15:55 Війська Росісійської Федерації обстріляли куротне селище Затока в Одеській області - Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

15:51 Верховна Рада ухвалила закон №7124 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за мародерство.

15:49 Завищення цін на оренду житла у Львові вважатимуть мародерством – Садовий

15:48 Українські військові закликали блогерів, експертів та звичайних учасників інтернет-спільноти бути обачливими, адже їхня оперативна інформація може стати предметом зацікавленості російських артилеристів та навідників.

15:46 Російські військові почали мінування Херсона - встановлюють «розтяжки» в середмісті - Сухопутні війська ЗСУ.

15:42 Єрмак: Закликаємо Захід закрити небо над Україною – це може змусити Путіна взяти паузу

15:42 Верховна Рада 3 березня ухвали Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", який передбачає можливість отримання вогнепальної зброї та боєприпасів до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні.

15:37 Міністерство культури та інформаційної політики просить не розповсюджувати інформацію про способи захисту, місце перебування або переміщення музейних колекцій під час війни.

15:37 Верховна Рада ухвалила закон № 7113 щодо затвердження указу Президента "Про загальну мобілізацію".

15:27 Російське керівництво мобілізувало бойовиків на окупованих територіях та готує штурм населених пунктів на підконтрольній Україні території – Залужний.

15:26 Російський агресор може під виглядом українського полку "Азов" готувати удар по евакуаційному конвою, який організувало Генеральне консульство Греції в Маріуполі - Центр протидії дезінформації при РНБО.

15:25 Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав провідні компанії, що займаються розробкою відеоігор та цифровою дистрибуцією, заборонити в Росії та Білорусі свої продукти та сервіси.

15:25 РФ не погоджується на нейтральний прапор для гуманітарних конвоїв – Верещук

15:17 Росія може готувати провокацію на Сумщині - обстріл своєї території - Центр протидії дезінформації.

15:16 НБУ вимагає від міжнародних пере страховиків зупинити співпрацю з Російською Федерацією.

15:13 В Україні відновили роботу інтернет-сервісів у яких був  зафіксований нетривалий збій - Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації.

15:10 Медичні заклади столиці працюють та надають допомогу всім, хто її потребує - КМДА

15:06 Місто Буча, що під Києвом, звільнено від загарбників, ЗСУ піднімають синьо-жовтий прапор над містом.

15:05 Президент Єврокомісії: Українці своєю мужністю у боротьбі за свободу довели, що належать до європейської родини народів, тож країни ЄС розглянуть подання заявки України щодо набуття членства в Європейському Союзу в дусі єдності й солідарності.

14:56 Компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, вирішила тимчасово закрити свої магазини у Росії через агресію Москви проти України.

14:56 Безпеку та ефективність роботи персоналу АЕС «Чорнобиль» мають гарантувати ті, хто взяв її під свій контроль – МАГАТЕ

14:52 Передова група Міжнародного кримінального суду (МКС) виїхала в Україну, щоб розслідувати воєнні злочини на її території.

14:52 Наші футболісти, які грають закордоном, допомагають біженцям: Український футболіст Петряк прийняв у себе вдома в Угорщині 8 людей з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-