Обстріл Донеччини: під прицілом армії РФ - Мангуш, Майорськ, Красногорівка

Обстріл Донеччини: під прицілом армії РФ - Мангуш, Майорськ, Красногорівка

Укрінформ
На Донеччині, крім Волновахи і Маріуполя, під ворожим обстрілом Мангуш, Майорськ, Красногорівка. У Майорську вбита жінка, точну кількість жертв у Мангуші встановити поки неможливо.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та опублікував відео про наслідки обстрілу Мангуша. 

«Росіяни намагаються довести Донеччину до гуманітарної катастрофи. Окрім Волновахи та Маріуполя, під ударом також Мангушська громада. Вчора Мангуш було серйозно обстріляно, є постраждалі. Точну кількість жертв встановити поки що неможливо, оскільки у селищі немає зв’язку. Три дні вже немає електрики, немає води… Також сьогодні під ударом Майорськ – там росіяни вбили жінку. В Очеретинській громаді був обстріл Красногорівки», - написав очільник області.

За його словами, в таких умовах росіяни продовжують поширювати брехню про «зелені коридори». Ніяких «зелених коридорів» насправді немає – це пастка, загарбники хочуть використати мирних мешканців Донеччини як живий щит від Збройних сил України.

«За жодних обставин не вірте повідомленням про евакуацію, якщо вони надходять не з офіційних джерел! Росіяни – це безпринципна наволоч, готова на будь-які підступи!», - наголосив Кириленко.

Але він зауважив, що попри все відновлено електропостачання у населених пунктах Желанне, Орлівка, Ласточкино, Верхньоторецьке. Сьогодні організовано підвезення питної води у селище Водяне, вчора також розвезли воду в Орлівку, Ласточкине і Семенівку.

«Сьогодні мають надійти ліки від Товариства Червоного Хреста до Верхньоторецького та Олександрополя. Робимо все можливе, щоб уникнути гуманітарної катастрофи. Слава ЗСУ і смерть російським окупантам!», - наголосив керівник ОВА.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-