Єрмак: Закликаємо Захід закрити небо над Україною – це може змусити Путіна взяти паузу

Єрмак: Закликаємо Захід закрити небо над Україною – це може змусити Путіна взяти паузу

Укрінформ
Україна вдячні партнерам за допомогу, але цього недостатньо, адже на кону наша і ваша свобода.

Як передає Укрінформ, про це в колонці для видання The New York Times написав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Ми вдячні нашим американським та європейським друзям, демократіям у всьому світі, включно з Австралією та Японією, за їхні швидкі рішення допомогти нам, за їхні санкції проти російської економіки, за озброєння та обладнання для стримування агресора. Але цього недостатньо. Нам потрібно більше – і, будь ласка, перестаньте казати нам, що військова допомога йде. На кону – не менше ніж наша й ваша свобода... Ми закликаємо Захід запровадити заборонену для польотів зону над Україною. Ми розуміємо, що це буде серйозною ескалацією війни і що це може привести НАТО до прямого конфлікту з Росією. Але ми твердо віримо: Росія не зупиниться лише на Україні, що все одно потенційно може втягнути НАТО в цей конфлікт. Заборонена для польотів зона принаймні змусить Путіна взяти паузу", - написав Єрмак.

Також, за його словами, Україна просить збільшити для Росії невійськову ціну агресії.

"Ми вітаємо скоординовані заходи, але потрібно більше. Кожен російський банк, а не лише кілька окремих, має бути відключений від банківської системи SWIFT, і кожен російський олігарх має опинитися під санкціями. Ми також закликаємо до повного ембарго на російську нафту та весь російський експорт до Сполучених Штатів і Європи. Ці заходи не обійдуться без втрат для світової економіки, але альтернатива набагато гірша", - наголосив керівник Офісу Президента.

Окрім цього, відзначив він, міжнародна спільнота має розглянути можливість виключення Росії з Організації Об’єднаних Націй або принаймні виключення її з Ради Безпеки, де вона має право вето.

Він додав, що Росія недооцінила рішучість українського супротиву, і нам вдається їх стримувати. Втім , поки точаться розмови, до Києва наближається колона російських військ і техніки довжиною 40 миль.

"Україна не просить своїх союзників ступати на нашу землю. Але нам потрібна підтримка Заходу, щоб продовжувати захищати наші сім’ї та нашу землю. Нам потрібно показати Росії – на болісних прикладах – помилку, яку вона зробила", - наголосив Єрмак.

Як повідомлялося, 24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-