У Міноборони пояснили, чому російським загарбникам важливо було захопити Бучу

У Міноборони пояснили, чому російським загарбникам важливо було захопити Бучу

Укрінформ
Всі підходи до Києва були важливі для ворожої армії Російської Федерації, адже їх головна мета – захоплення Києва.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Україна 24 повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, відповідаючи на питання чому для загарбників таким важливим було захоплення Бучі на Київщині.

«Для загарбницької армії Російської Федерації важливі всі підходи до Києва і план цієї операції був саме захоплення Києва. Тому зверніть увагу, що на початку операції вони по суті знищували будівлі, вбивали наших людей, але не захоплювали місцеву владу, як це було у 2014 році. Тому що вони цілилися на Київ. Оскільки швидко реалізувати цей план не вдалося, тому що наша армія, наше суспільство чинять шалений спротив, фактично вони зараз переходять до іншої тактики, змінюють її буквально на ходу. І вже намагаються працювати з місцевостями за іншим планом. Але ми не дамо їм реалізувати ці плани, і ворог повинен про це знати», - зазначила Маляр.

Вона нагадала, що російські війська зазнають шалених втрат і ця інформація максимально поширюється наразі у РФ та Білорусі, аби вони розуміли наслідки окупації України.

Відповідаючи на питання, чи всі українські військові знають, чого прагне ворог, Маляр наголосила: «Для нас російська агресія – це не новина і не несподіванка. Тому з 2014 року ЗСУ знаходились у повній готовності і передбачали всі сценарії, тому ЗСУ готові. Але ми повинні розуміти, що вкрай важлива консолідація всього суспільства, кожного на своєму місці для нашої спільної перемоги. І зараз ми маємо приклади, коли місцеві громади відвойовували свої місця у ворога», - повідомила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні українські захисники звільнили Бучу, що на Київщині. Крім того, на сьомий день війни з агресивною державою-терористом Росією прикордонники 5-го прикордонного загону передовою групою спільно з підрозділами Збройних сил України вийшли на лінію державного кордону України на Сумщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-