ЗСУ укріплюються в Макарові й ганяють по кущах противника – Арестович

ЗСУ укріплюються в Макарові й ганяють по кущах противника – Арестович

Укрінформ
Збройні Сили України укріплюються в Макарові Київської області, зупинили ворога на Чернігівському й Сумському напрямках.

Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Північний захід від Києва. Наші війська звільнили Макарів, зараз там укріплюються і ганяють ворога по кущах. Це успіх, серйозний успіх наших Збройних Сил. На сьомий день від початку агресії ми перейшли в контрнаступ на окремій ділянці, звільнили важливий район місцевості. І це незважаючи на переважаючу кількість противника. Треба вірити в ЗСУ, тому що з військової точки зору вони роблять дива», - розповів Арестович.

Він також поінформував, що на Чернігівському і Сумському напрямках зупинили противника, однак окремі ворожі підрозділи зараз намагаються зміститися в ті райони і шляхи, які не зайняті ЗСУ, висунутися в бік Києва з північно-східного напрямку.

«Ми знаємо про це, ситуація контрольована, їх чекає багато сюрпризів», - запевнив радник очільника ОП.

Крім того, він додав, що вночі противник завдавав ракетні та авіаційні удари по містах України, зокрема по Києву, Харкову, Житомиру, але деякі дані потрібно уточнювати.

«Потрібно розуміти, що ця тактика з військової точки зору не має жодного сенсу, це чисте залякування місцевих мешканців, намагання зламати нас психологічно. Єдина відповідь - це не ламатися і триматися», - підкреслив Арестович.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні Сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн звернулися зі спільним зверненням до Міжнародного кримінального суду (МКС) провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-