Spotify закриває свій офіс в Росії через війну проти України

Spotify закриває свій офіс в Росії через війну проти України

Укрінформ
Стримінговий сервіс Spotify заявив, що закриває свій офісу у Росії у відповідь на напад на Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначається, згідно з російським законодавством, яке з липня 2021 року зобов’язує соціальні сервіси з понад 500 тисячами щоденних користувачів відкривати локальні офіси у Росії, Spotify відкрив свого часу офіс в цій країні.

«Наше першочергове завдання протягом минулого тижня полягало у забезпеченні безпеки наших працівників, а також у тому, щоб Spotify продовжував залишатися важливим джерелом глобальних та регіональних новин у той час, коли доступ до інформації ще важливіший, ніж завжди», — йдеться у заяві компанії.

У компанії заявили, що з початку війни Росії проти України Spotify переглянули тисячі матеріалів та обмежили доступність шоу, що належать і керуються російськими державними ЗМІ.

Раніше цього тижня Spotify повністю вилучив контент пропагандистських RT та Sputnik у ЄС, США та інших країнах світу крім РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-