Евакуація іноземців: безпечні коридори, допомога волонтерів і жодної ксенофобії

Евакуація іноземців: безпечні коридори, допомога волонтерів і жодної ксенофобії

Відео
Укрінформ
Україна хоче донести до міжнародної спільноти, що під час евакуації населення немає жодних випадків  ксенофобії, всі іноземці евакуюються на таких самих умовах як і українці.

 Укрзалізниця продовжує допомагати іноземцям покинути територію України.

Так, за даними Організації Об'єднаних Націй, починаючи з 22 лютого, з України виїхало майже 900 тис. людей. З них за 6 днів залізницею було вивезено більше 50 тисяч іноземців.

Для іноземців організовані безпечні евакуаційні коридори. Зокрема, формуються групи з громадян інших країн для здійснення їх перевезень. Для цього визначаються окремі вагони у поїздах далекого та приміського сполучення.

Також на Центральному залізничному вокзалі Києва працює близько 60 волонтерів, які знають іноземні мови.

Зі знанням англійської мови працюють волонтери і на вокзалах Львова, Ужгорода та Чопа. Крім того, особлива увага до іноземців на вокзалах у Закарпатській та Львівській областях. Тут у волонтерських пунктах вони можуть за необхідності отримати медичну допомогу, їжу, в тому числі, вегетаріанську.

Також перехід кордону через міжнародні пункти для іноземців здійснюється за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, Укрзалізниця публікує щодня близько 21:00 графік руху на наступну добу. У графіку руху зазначена низка поїздів, які курсують до Польщі, Угорщини та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-