Битва за Україну. День восьмий. Випуск 1

Битва за Україну. День восьмий. Випуск 1

Укрінформ
Почався восьмий день протистояння рашистським мерзотникам. Ми, українці, незламні. Ми стоїмо проти ворога міцним щитом. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 9 годину 3 березня.

08:48 У Києві знову оголошена повітряна тривога.

08:45 Волноваха на межі гуманітарної катастрофи – Донецька ОДА

08:29 Вночі з 2 на 3 березня 2022 року у місті Києві відбулося 4 вибухи. За попередньою інформацією, повітряні об'єкти були збиті українською ППО.

08:28 Мінторгівлі США ввело суворий експортний контроль проти Білорусі

08:25 Українські військові закликають не викладати в інтернет деталі про час і місце обстрілів

08:02 За шість днів війни, яку веде Росія проти України тільки Енергоатом зазнав шкоди на суму близько 18 млрд гривень.

07:51 Якщо на 102 не "достукатись": додаткові телефонні номери поліції у Києві (додаткові номери за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3418685-akso-na-102-ne-dostukatis-dodatkovi-telefonni-nomeri-policii-u-kievi.html)

07:50 Вночі Київ та інші міста України зазнали ракетно-бомбових ударів - Генштаб ЗСУ

07:44 Найбільші автовиробники зупинили виробництво в Росії на тлі санкцій Заходу через збройне вторгнення в Україну.  

07:44 На Одещині через загрозу диверсій призупинено залізничний зв'язок обласного центру з населеними пунктами в напрямку Білгород-Дністровського, Арцизу та Ізмаїлу.

07:32 У Києві знову оголосили повітряну тривогу, вона вже четверта за цю ніч.

07:20 Старший радник виконавчого директора Світового банку від Росії Борис Львін став першим російським високопосадовцем у міжнародній організації, який залишив посаду на знак протесту проти вторгнення Росії в Україну.

07:12 У Запоріжжі повністю перекритий рух через греблю ДніпроГЕСу

06:58 Майбутній номер авторитетного американського журналу “Time” вперше в історії матиме україномовну обкладинку.

06:50 В Україні військова частина з Саратова (Російська Федерація) втратила 80% особового складу - Центр протидії дезінформації.

06:40 У місті Ізюм внаслідок ворожих обстрілів загинули восьмеро людей, із них щонайменше двоє дітей.

06:34 Голова Сумської ОДА Живицький: Місто Охтирка оговтується після потужних артилерійських ударів: знищені житлові будинки, є багато жертв серед цивільного населення.

06:25 Вторгнення Росії в Україну є особистою образою для Нью-Йорка - губернаторка штату

06:12 У Сумах внаслідок ракетного удару агресора п'ятеро людей поранені

06:04 Російська економіка близька до дефолту – аналітики

05:46 Попри умови воєнного стану фахівці Фонду соціального страхування України (ФССУ) продовжують роботу для безперервного здійснення усіх виплат.

05:22 Міжнародна ІТ-компанія, заснована у Львові, сплатила 24 мільйони гривень податків наперед, а також перерахувала 12 мільйонів гривень на благодійність військовим.

05:03 Українці, які проживають в Нідерландах, активно збирають та передають допомогу українським бійцям, що воюють з російським агресором.

04:55 Колишній півзахисник київського "Динамо" та збірної України Олександр Алієв залишається в Києві, щоб захищати Україну від російських загарбників.

04:42 Збройні сили України з перших днів війни здійснили близько 50 влучних ударів ракетами Р624 "Вільха".

04:22 Постановою Кабінету Міністрів спрощений порядок пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України.

04:13 Канада ввела санкції проти Газпрому та Роснефти.

04:05 У центрі Харкова внаслідок обстрілу 2 березня пошкоджений Свято-Успенський собор

03:54 «Рейкові партизани» у Білорусі блокують колії поблизу України. Вони діють на території Могильовської, Гомельської та Мінської областей. Відповідальність на себе вже взяли "Буслі ляцяць" та BYpol.

03:43 Як замінити друковані розрахункові документи електронними - роз'яснення Держспоживслужби. (роз’яснення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3418600-ak-zaminiti-drukovani-rozrahunkovi-dokumenti-elektronnimi-rozasnenna-derzspozivsluzbi.html).

03:37 Польща запровадила бездозвільний режим та скасувала плату за дороги для перевізників гуманітарних вантажів в Україну.

03:27 Влада столиці Канади Оттави прикріпила жовто-блакитні таблички “Вільна Україна” поруч з іншими дорожніми вказівними знаками на вулиці, де знаходиться посольство РФ.

03:11 Злочини Росії в Україні мають ознаки геноциду, відповідальні за розв'язання війни мають понести покарання в міжнародних трибуналах – Анджей Дуда, президент Польщі.

03:00 Міжнародний кримінальний суд (МКС) у нідерландській Гаазі отримав звернення від 39 держав-учасниць щодо розслідування ситуації в Україні через напад Росії і почав збір доказів нападу Росії на Україну.

02:42 Міністерство оборони США не має інформації, яка б вказувала на підготовку білоруських збройних сил до безпосередньої участі в боях в Україні.

02:31 Президент Володимир Зеленський наголосив, що для українців теперішня війна є Вітчизняною, і російські загарбники отримуватимуть люту відсіч.

02:25 Від ракетного удару загарбників по судну біля порту Ольвія загинув громадянин Бангладеш

02:10 Високий представник ЄС Жозеп Боррель привітав ухвалення резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яка засуджує злочинну та неспровоковану агресію РФ проти України та вимагає негайного та безумовного виведення всіх російських військ з усієї території України.

02:03 Президент Зеленський: Росію на Генеральній асамблеї ООН підтримали лише чотири країні - Північна Корея, Еритрея, Сирія, Білорусь, й більше друзів вона не матиме, оскільки не вміє жити в мирі.

01:54 У центрі Києва знову вибухи

01:51 На місцях намагаються організувати «зелені коридори», але цьому протистоїть терор – Зеленський

01:41 Зусилля Російської Федерації з обмеження доступу до контенту в інтернеті та поширення дезінформації мають припинитися. Про це йдеться у спільній заяві Канади, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Латвії, Литви, Польщі, Великої Британії та США, поширеній канадським МЗС.

01:39 АТ "Укрзалізниця" опублікувала графік регулярних рейсів по основних станціях на 3 березня 2022 року. (Графік за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3418549-ukrzaliznica-opriludnila-grafik-potagiv-na-3-berezna.html)

01:17 Українські зенітні ракетні підрозділи за добу знищили три літаки і два вертольоти російських військ.

01:15 За тиждень у російських військ майже дев'ять тисяч вбитих – Зеленський

01:14 Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що 2 березня був найважчий і найжорстокіший день за всі сім днів війни.

01:05 Південний вокзал столиці не зазнав значних пошкоджень через уламки збитої ракети.

00:57 Німецька влада конфіскувала яхту російського мільярдера Алішера Усманова, яка стоїть у Гамбурзі – Forbes.

00:50 Всесвітньо відомий французький Дім моди Balenciaga, заснований дизайнером іспанського походження Крістобалем Баленсіага, видалив усі свої дописи в Instagram, залишивши прапор України.

00:41 Президент США Джо Байден вважає, що руйнування цивільних об’єктів в Україні від ракет, бомб та снарядів не є випадковим, а російські сили навмисно атакують цивільні райони.

00:34 Харківська поліція відкрила 151 справу проти військових РФ

00:27 Петиція про закриття неба над Україною зібрала вже 1 мільйон 243 підписи.

00:27 Україна отримала з Естонії другу партію протитанкових комплексів Javelin

00:25 Від станції Чоп 3 березня вирушить евакуаційний рейс до Чехії — Укрзалізниця

00:18 У міністерстві юстиції США створили спеціальний відділ, який займатиметься боротьбою з уникненням дотримання санкцій, накладених на Росію через вторгнення в Україну.

00:10 Президент Володимир Зеленський поговорив із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо щодо необхідності розширення обмежувальних заходів проти Росії.

00:05 У Києві патрульні спільно з працівниками Головного управління Національної поліції затримали мародерів.

2.03.2022

23:54 Кабінет Міністрів України пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) проти президента Росії Володимира Путіна та ще 34 посадових осіб держави-агресора.

23:51 Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії, які стосуються 22 російських структур, пов’язаних із сектором оборони, а також серію санкцій проти Білорусі.

23:41 Банк Росії повідомив, що вирішив і 3 березня не поновлювати торги на "Московській біржі".

23:39 Польща попросила українське нове судно «Ноосфера» обслуговувати їх антарктичну станцію, замість російського судна.

23:38 Столиця Канади готова приймати біженців з України - мер

23:33 Сили протиповітряної оборони (ППО) збили російську крилату ракету біля вокзалу у Києві, її уламки пошкодили теплотрасу - Геращенко.

23:19 Під час акції протесту в Росії близько десятка поліцейських затримали літню жінку, яка тримала плакати з гаслами проти війни та за знищення ядерної зброї у всьому світі.

23:17 Українські медики повертаються у свої лікарні з-за кордону, щоб боронити рідну землю — Ляшко

22:59 На Чернігівщині військові РФ обстрілюють «швидкі» та автівки ДСНС

22:57 Рятувальники Донеччини, попри відмову російських загарбників надати "зелений коридор" для евакуації населення, вивезли з Волновахи близько 400 осіб.

22:52 Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, коментуючи просування українських Збройних сил до окупованого з 2014 року міста Горлівка Донецької області, заявив, що це українське місто, тому Україна забирає своє.

22:51 Макрон назвав брехнею твердження, що Росія в Україні «воює з нацизмом».

22:48 Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань, який допомагатиме громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією РФ проти України.

22:34 Росія хоче запровадити воєнний стан із 4 березня - Данілов

22:31 МВС попереджає про провокації у Маріуполі з використанням символіки Нацгвардії

22:29 В деяких районах столиці у двори потрапили снаряди, жертв і поранених немає - Кличко.

22:28 Київський музей О.С.Пушкіна змінює свою назву. Відповідно до наказу робочою назвою філії Музею історії міста Києва затверджено: «Музей побуту Києва першої половини ХІХ століття»

22:26 Наразі білоруська армія не бере безпосередню участь у війні, розпочатій Російською Федерацією, але з території Білорусі в напрямку України відправляються військові гелікоптери та літаки – Данілов.

22:22 Діти з Маріуполя Донецької області записали відеозвернення до однолітків у РФ і Білорусі, в якому закликають їх попросити своїх батьків та братів не воювати проти українців.

22:19 У Київській області на Вишгородському, Житомирському напрямках та у напрямку Димер-Іванків через блокування російськими військами виникла складна гуманітарна ситуація.

22:11 Гроші з програми «єПідтримка» відтепер можна витрачати на будь-які продукти чи товари

22:00 Керівництво Балаклійської громади на Харківщині відмовилося співпрацювати з російськими окупантами.

21:58 Кличко: У Києві 3 березня після закінчення комендантської години для сполучення між лівим і правим берегами для приватного і громадського транспорту будуть відкриті Північний і Дарницький мости.

21:51 МЗС закликає Росію негайно припинити бойові дії у Харкові та Сумах для евакуації населення

21:50 ЗСУ: Російські військові залишили планувальні документи одного з підрозділів батальйонної тактичної групи 810-ої окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, в яких зазначається, що рішення про війну з Україною було затверджене ще 18 січня цього року.

21:49 Збройні сили Швеції заявили, що чотири російські винищувачі порушили повітряний простір країни.

21:46 Метою Росії в Україні є не лише окупація, а й геноцид – Кислиця

21:43 Абрамович продає «Челсі» і створює фонд допомоги постраждалим у війні в Україні. Російський мільярдер є власником «Челсі» з 2003 року.

21:42 Російські терористи завдали авіаційного удару по Південному залізничному вокзалу в Києві, де відбувається евакуація мирного населення.

21:42 Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що настав час посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу, і перейти до тотального опору.

21:39 У потязі Укрзалізниці затримали фігуранта кримінальної справи щодо обміну полонених з ОРДЛО, керівника штабу ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. На Львівському вокзалі його передали поліції, а далі СБУ.

21:38 МЗС створило гарячу лінію для африканських та азіатських студентів

21:37 Після того, як російські артилеристи накрили українські мирні міста ракетами, вони стали мішенню номер один для українських Сил спеціальних операцій. Українські ССО звернулись до російських артилеристів: Полонених більше не буде!

21:35 Ситуація на кордоні України з державами, до яких евакуйовуються українці, стабілізувалась і контрольована – МВС

21:29 Понад 5 тисяч клієнтів Донецькоблгазу залишаються без газопостачання — Нафтогаз

21:28 Головне управління розвідки Міноборони оприлюднило дані особового складу 20-ї гвардійської мотострілецької дивізії ЗС РФ, що бере участь у "спецоперації" проти України.

21:23 Польща закликає ЄС відмовитися від вугілля з Росії

21:19 Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що міського голову одного з міст на Луганщині знайшли мертвим.

21:19 Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен та федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер записали спільне відеозвернення до українського народу зі словами підтримки та запевненнями, що Австрія стоїть на боці українців.

21:17 Оголошення мобілізації у РФ створить умови для внутрішнього перевороту – Арестович

21:15 Президент Володимир Зеленський обговорив із Президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим безпекову ситуацію та домовився про співпрацю у гуманітарних питаннях.

21:14 Майже по всій території України - повітряна тривога, у Києві чутні вибухи

21:11 Європейський суд з прав людини призупиняє розгляд справ проти України, часові обмеження, які раніше були визначені для дій України у поточних справах, також будуть призупинені.

21:07 Майже 40 дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, які лікувалися у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, вивезли на лікування до Польщі.

21:06 Росіяни не контролюють значну частину території, якою просунулись - Центр протидії дезінформації

21:01 Рятувальники на Київщині евакуювали понад 200 мешканців Бородянки

20:58 Грузія завтра подасть заявку на вступ до ЄС

20:57 У теплохід Banglar Samriddhi (прапор Бангладеш), який стоїть на рейді в порту "Ольвія" у Миколаєві, влучила російська ракета. На судні виникла пожежа.

20:52 Президент Володимир Зеленський подякував за ухвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо вимоги до Росії припинити агресію проти України та заявив, що голосування свідчить про дієвість глобальної антипутінської коаліції.

20:52 Чехія оголосила надзвичайний стан для допомоги біженцям з України

20:50 США готові допомогти відновити українську інфраструктуру після війни – Кубраков, міністр інфрастуктури

20:45 Бюро економічної безпеки просить українців повідомляти про випадки необґрунтованого підвищення цін на житло для переселенців, послуги та товари.

20:45 У Житомирі внаслідок нічного обстрілу міста російськими військовими пошкоджено газопровід. Близько 20 приватних будинків залишилися без газу.

20:43 Міністерство оборони України планує відкрити "гарячу лінію" для родичів білоруських солдатів на випадок, якщо вони братимуть участь у війні, яку веде Росія проти України, і потраплять у полон або будуть убиті.

20:42 Росіяни відмовляються робити гуманітарні коридори, тим часом українська влада вкотре закликає Червоний хрест негайно втрутитися в ситуацію - МВС.

20:37 Київський онкоцентр відкрив цілодобову лінію для онкохворих

20:34 НЕК "Укренерго" закликає не вестися на фейкові повідомлення про потребу відключити електроприлади від мережі.

20:30 Держспецзв'язку: Інформація щодо прослуховування військами РФ розмов українців – фейк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-