На Чернігівщині військові РФ обстрілюють «швидкі» та автівки ДСНС

На Чернігівщині військові РФ обстрілюють «швидкі» та автівки ДСНС

Укрінформ
Російські загарбники на Чернігівщині не дають можливості доправити гуманітарні вантажі до відрізаних від постачання закладів, обстрілюють автомобілі медиків і ДСНС.

Про це повідомляє у Телеграмі голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, передає Укрінформ.

"Ворог звіріє. Не можемо домовитись про гуманітарний коридор для відрізаних від постачання закладів (наприклад, психлікарня у Халявині). Окупанти стріляють в авто швидкої допомоги та ДСНС по всій області", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами голови ОВА, у Чернігів сьогодні зайшли 4 фури із продуктами, які розподіляють через торгівельні мережі.

"Пропрацьовуємо наступні поставки. Проблем із продуктами не буде. Це не враховуючи допомоги від приватників... Соціальні заклади для літніх людей, для дітей у Чернігові та області: всі з продуктами, персонал працює", - зазначив Чаус.

За його словами, ситуація з ліками гірша, на поставку очікують лише завтра. Поки що лікувальні заклади обмінюються найнеобхіднішим. Власники аптек домовляються про доставку зі складів ліків відповідно до потреби. Продаж ліків запускає одна з продуктових мереж міста.

ОВА координує доставку гуманітарних вантажів з областей. Охочих організувати доставку вже зараз в рази більше потреби, сказав Чаус.

Він додав, що громадам точково допомагають з розв'язанням проблем: продукти, електропостачання тощо та запевнив, що блокпости у Чернігові забезпечуються усім необхідним.

Як повідомляв Укрінформ, РФ 24 лютого оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки в містах і селах. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-