Втрати Росії в Україні становлять у середньому 1,5 тисячі військових щодоби – Арестович

Втрати Росії в Україні становлять у середньому 1,5 тисячі військових щодоби – Арестович

Укрінформ
Російська армія під час вторгнення в Україну втрачає у середньому 1,5 тисячі військовослужбовців щодоби, за даними розвідки, наразі втрати налічують понад 7 тисяч.

Про це позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявив у ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша розвідка працює дуже вправно. Ми знаємо багато всього, що там відбувається, зокрема цифри втрат, які вони (російське керівництво - ред.) оголошують у себе на офіційних нарадах. Цих втрат уже більш ніж 7 тисяч убитими. Середня кількість, яку вони втрачають убитими, 1,5 тисячі на добу», – зазначив Арестович.

Він також поінформував, що командувача 35 російської армії з тяжкими пораненням вивезли з-під Києва у Білорусь. «Зараз він там у реанімації. Це командувач армії, генерал-лейтенант. Останній військовий начальник такого рангу гинув, мабуть, у 1944 або 1943 роках», – зауважив позаштатний радник глави ОП.

Щодо кількості полонених російських військових, то, за словами Арестовича, їх багато, конкретні цифри наразі узагальнюються.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В країні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-