На Миколаївщині затримали 28 військовослужбовців РФ

На Миколаївщині затримали 28 військовослужбовців РФ

Укрінформ
У Миколаївській області за два дні затримали 28 російських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«1 та 2 березня співробітники поліції разом із представниками територіальної оборони у Баштанському районі затримали 28 військових РФ. Усі вони брали участь у бойових діях проти Збройних сил України 1 березня у м. Баштанка Миколаївської області», - ідеться у повідомленні.

Розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, та за фактом незаконного перетинання державного кордону, поєднаного із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2 Кримінального кодексу України).

Російським військовикам готуються повідомлення про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня російські війська продовжують спроби захопити Миколаївщину з боку Баштанського, Снігурівського та Єланецького районів. Там точаться бої.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-