Полонених росіян віддаватимуть матерям, якщо вони приїдуть за ними до Києва – Геращенко

Полонених росіян віддаватимуть матерям, якщо вони приїдуть за ними до Києва – Геращенко

Укрінформ
Полонених солдатів Російської Федерації віддаватимуть їхнім матерям, якщо вони приїдуть за ними в Україну, до Києва.

Про це у Телеграмі написав радник голови МВС Антон Геращенко, повідомляє Укрінформ.

«Прошу донести цю інформацію до тисяч нещасних матерів, російських, сини яких потрапили в полон в Україні — що потрібно зробити, щоб повернути свого сина з полону», - написав радник міністра внутрішніх справ України.

Для цього, уточнив він, матерям полонених солдатів РФ спочатку потрібно дізнатися, чи перебуває їхній син у полоні чи загинув, і для цього необхідно зайти в телеграм-канал Груз 200. 

Також можна зателефонувати на багатоканальний телефон гарячої телефонної лінії Міністерства оборони України – «Повернись живим з України» – за такими номерами: +380894201860; +380894201861; +380894201862.

Також щодо цієї інформації можна написати на пошту Vernis_iz_ukraine@gmail.com.

Якщо така жінка отримає підтвердження, що її син перебуває в Україні в полоні, то вона має дістатися до Києва.

Геращенко також поінформував, як це можна зробити після вторгнення фашистської армії президента РФ Володимира Путіна та закриття повітряного простору.

«Добирайтеся до Калінінграда чи Мінська. Звідти автобусами чи таксі до польського кордону. Потім через територію Польщі потрібно буде дістатися до КПП з Україною. Там вас зустрінуть та супроводжатимуть до Києва, де передадуть вам вашого сина. Ми, українці, на відміну від путінських фашистів, не воюємо з матерями та їхніми полоненими дітьми. Чекаємо на вас у Києві», - підсумував Геращенко.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. 24 лютого Росія завдала ударів по Україні і розпочала повномасштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-