Україна направила 11 звернень щодо закриття для РФ авіа та морського простору

Україна направила 11 звернень щодо закриття для РФ авіа та морського простору

Укрінформ
Міністерство інфраструктури направило офіційні листи до 11 найбільших організацій світу у сфері інфраструктури щодо закриття для Росії авіапростору, доступу до морських портів, а також виключення РФ зі складу міжнародних організацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Телеграмі.

“Серед адресантів — найбільші та найвпливовіша світові структури у сфері авіаційного, морського, залізничного транспорту, а також будівництва та туризму”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема йдеться про Міжнародну асоціацію мостів, тунелів і магістралей (IBTTA), Міжнародну Раду Аеропортів (ACI), Всесвітню туристичну організацію ООН (UNWTO), Міжнародний союз залізниць (UIC), Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO), Міністерство транспорту Великобританії, Європейську економічну комісію ООН (UNECE), Дунайську комісію, Міжнародну асоціацію повітряного транспорту (IATA), Федеральне авіаційне управління США, Міжнародний транспортний форум (ITF).

У міністерстві нагадали, що світ закрив повітряний простір для російських літаків, зокрема це вже зробили ЄС, Канада, США, Австралія, Фінляндія та інші.

Велика Британія та Канада закрили свої порти для суден Росії, а також пов’язаних з нею компаній. У портах Бельгії не обробляють вантажі для РФ, а Туреччина закрила протоки Босфор і Дарданелли для військових кораблів.

Також до блокування країни-агресора долучаються найбільші світові компанії. Зокрема данська судноплавна компанія Maersk тимчасово зупиняє всі контейнерні перевезення в Росію та з неї. Логістичні компанії DHL та FedEx перестали постачати товари з та до РФ. Ці кроки вже стають потужним ударом по економіці окупанта.

Як повідомляв Укрінформ, Україна направила майже 50 звернень на адресу провідних морських держав та асоціацій світу з інформацією про вторгнення Російської Федерації в Україну та факти грубого порушення РФ міжнародного морського права. Україна вімагає зупинити морське сполученням з портами РФ, а також обслуговування російських суден в іноземних портах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-