Україна просить Папу Римського допомогти домовитися з агресором про «зелені» коридори

Україна просить Папу Римського допомогти домовитися з агресором про «зелені» коридори

Укрінформ
Україна просить Папу Римського Франциска допомогти домовитися з Кремлем щодо організації та забезпечення існування «зелених» коридорів для евакуації мирного населення із районів бойових дій в Україні.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила в ефірі одного з національних телеканалів, передає Укрінформ.

«Ми вже навіть зверталися до Папи Римського, щоб він спробував домовитися із Путіним про "зелені" коридори... Я думала, що Папа Римський зможе вплинути на Кремль і на тих, хто приймає рішення, і заради дітей, заради старих людей зробити ці "зелені" коридори. Сподіваюся, що це відбудеться і що Папа Римський заступиться за жінок, за дітей, за всіх, за кого молиться сьогодні світ», - сказала Верещук.

Вона вкотре звернулась і до Міжнародного комітету Червоного Хреста з вимогою повернутися до виконання своїх безпосередніх завдань і допомогти організувати «зелені» коридори для евакуації мирних жителів із районів бойових дій в Україні, адже їм загрожує гуманітарна катастрофа. Якщо ж це не вдається – про це варто заявити на увесь світ, сказала Верещук.

«Вони не кажуть, що їм не виходить. І в цьому проблема. Якщо це не вдається, що ми просимо, то щоб Червоний Хрест заявив і щоб увесь світ знав, лідери вільного світу знали, хто не дозволяє врятувати. Адже це міжнародні злочини, за які треба буде відповідати, і Росія буде за них відповідати. Прохання, наша вимога до Червоного Хреста, до ООН, до всіх, хто покликаний нести нейтральність, сказати своє слово. Виступити та пояснити світові, що Росія не дає створити», - наголосила представниця уряду.

А поки що, додала віцепрем’єр, місцева влада самотужки намагається вирішувати це питання, вивозить дітей.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-