В Україні від дій російських загарбників загинула 21 дитина та 55 постраждали

В Україні від дій російських загарбників загинула 21 дитина та 55 постраждали

Укрінформ
В Україні з початку вторгнення Росії загинула 21 та постраждали 55 дітей.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала у Телеграмі.

“Ситуація в Україні залишається напруженою. Станом на 13 годину 2 березня 2022 року російський окупант продовжив використовувати тяжку зброю та знищувати цивільне населення", - ідеться у повідомленні.

За її словами, з початку вторгнення Російської Федерації в Україну, за результатами аналізу інформації з різних джерел, загинула 21 дитина та постраждало 55 дітей.

Вона зазначила, що “внаслідок обстрілів загарбниками зруйновано інфраструктуру Києва, Ірпеня, Харкова, Маріуполя, Житомира, Херсона та населеного пункту Василівка Запорізької області”.

“Так, під час ракетного удару окупантів постраждав пологовий будинок у м. Житомирі”, - додала Денісова.

“Водночас російські війська продовжують обстріл мирного населення Запорізької області. Вчора о 9.00 російсько-окупаційні війська обстріляли центр населеного пункту Василівка, Запорізької області. Снаряди прилетіли на подвір’я місцевої школи”, - написала омбудсман.

Також Харків та Херсон продовжують залишатися під потужними обстрілами окупантів, додала вона.

“Сьогодні вночі внаслідок повітряного удару в м. Житомирі загинула одна дитина та постраждало 6 дітей. Їх було врятовано з підвалів напівзруйнованих будинків”, - підкреслила омбудсмен.

Денісова зазначила, що своїми діями збройні сили РФ продовжують цинічно порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини.

“Частини цих смертей можна було уникнути у разі встановлення безпольотної зони над Україною", - зауважила уповноважена.

Вона закликала міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації підтримати ініціативу із закриття українського неба від винищувачів ворога.

За її словами, “між тим під обстрілами у Чернігові в пологовому будинку народилися дві трійні”.

“Доки на Україні на світ з’являються такі янголята — ми непереможні”, - наголосила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня Денісова зазначила, що російські загарбники проводять цілеспрямовані обстріли медзакладів і медтранспорту, порушуючи право на життя та здоров’я українців.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-