Українські військові у Харкові розгромили одну з елітних бригад ЗС РФ – Арестович

Українські військові у Харкові розгромили одну з елітних бригад ЗС РФ – Арестович

Укрінформ
Збройні сили України в зустрічних боях у Харкові розгромили одну з елітних бригад збройних сил Російської Федерації.

Про це позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович розповів під час брифінгу в ОПУ, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми нищимо противника. Досі працює наша авіація та артилерія, причому працює дуже вправно. Учора був день повітряних ударів і під Києвом, і під Миколаєвом, і в інших містах. Наші підрозділи в Харкові навіть сходили в контратаку і в зустрічних боях розгромили двохсоту бригаду противника. Один з кращих елітних підрозділів збройних сил Російської Федерації. Наші вояки перемагають. Ворог буде розбитий, перемога буде за нами", – зазначив він.

Водночас, за словами Арестовича, ворог практично не використовує ракети типу Калібр, бо їх залишився невеликий резерв. Натомість для нанесення ударів використовуються ракетні комплекси типу Іскандер.

Позаштатний радник керівника ОПУ поінформував, що Іскандерами були нанесені удари по Києву, Житомиру та Харкову. Він додав, що наслідки цих ударів наразі з‘ясовуються.

Крім того, Арестович зауважив, що повітряні удари наносяться переважно вночі, бо російська армія боїться української ППО.

Як повідомлялося, орієнтовні втрати противника з 24.02 до 02.03 складають: особового складу - 5840 осіб; літаків – 30, гелікоптерів – 31, танків ‒ до 211, бойових броньованих машин ‒ 862, артилерійських систем – 85, засоби ППО - 9, РСЗВ - 40, цистерн з ПММ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3, легкі швидкісні катери – 2, автомобільної техніки - 355.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-