ЗСУ утримують позиції в Харкові: за добу від ворожих атак загинув 21 мирний житель

ЗСУ утримують позиції в Харкові: за добу від ворожих атак загинув 21 мирний житель

Укрінформ
Українські військові утримали свої позиції в Харкові, усі атаки відбито, російський ворог зазнав значних втрат.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Позиції оборони міста Харкова протягом 1 березня постійно знаходились під впливом вогневих засобів ворога, авіації, реактивної артилерії, стрілецької зброї. У другій половині доби північно-східні та північні сектори міста були атаковані механізованими підрозділами ворога. Усі атаки відбито, російський ворог зазнав значних втрат, тільки техніки більш як 40 одиниць, позиції утримано", - написав Синєгубов.

За його інформацією, підрозділи Тероборони, Нацполіції, ЗСУ вели бої з диверсійно-розвідувальними групами противника. Одна з яких при намаганні вийти з міста,

атакувала військовий госпіталь. Усі ДРГ ліквідовано. Знищено один ворожий літак, пілот після катапультування застрелився.

Вночі відбулось бомбардування літаками СУ 25 - позицій Чугуєва (Башкіровка та аеродром), міста Харкова (ТЕЦ 5, танкового училища на Полтавському шляху та гуртожитку на Клочківській). Пожежі внаслідок авіанальоту ще ліквідовуються, іде детонація снарядів.

1 березня в місто на логістичні центри зайшло 12 фур з продуктами та питною водою. Сьогодні планується забезпечувати найнеобхіднішим спальні райони.

За минулу добу постраждали 112 осіб, загинули - 21, дані оновлюватимуться.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-