Обстріл мирних жителів Харкова здійснив бомбардувальник із території РФ

Обстріл мирних жителів Харкова здійснив бомбардувальник із території РФ

Фото
Укрінформ
Обстріл житлових кварталів Харкова високоточною зброєю вчора, 28 лютого, здійснив російський стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, не перетинаючи кордону.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Командування Повітряних Сил ЗСУ, передає Укрінформ.

"Учора, 28 лютого, стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, немов на навчаннях, не перетинаючи лінію державного кордону, завдав ударів по мирних житлових кварталах Харкова високоточною зброєю – ракетами класу «повітря-поверхня». Бомбардувальник зробив чотири заходи по курсу н.п. Бєсєдино (Курська обл.) – Бєлгород, випустивши по беззахисному місту близько 16 ракет", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що внаслідок ракетного удару зруйновано багатоповерхівки, школи, дитсадки та іншу інфраструктуру міста. За попередніми даними, від цих авіаударів загинули десятки харків’ян, серед них і діти.

Повітряні Сили зафіксували цей злочин проти людяності у проміжку часу з 19.07 по 19.51 28 лютого 2022 року. Свого часу матеріали обов’язково передадуть до Гааги.

"На жаль, у ситуації, що склалася, Повітряним Силам вкрай складно прикривати небо в цьому регіоні, адже частина системи ППО країни знищена ударами балістичних та крилатих ракет рашистів", - зауважили в Командуванні.

Шосту добу триває російсько-українська війна. Українська нація чинить потужний спротив. Ворогу не вдалося стрімко досягти поставлених цілей. Російські окупанти продемонстрували усьому світу свою підступність: нанесення ракетних ударів, ведення вогню реактивними системами залпового вогню та авіаудари свідчать, що вони неспроможні воювати з готовим до тотального супротиву Українським Народом.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-