Під час обстрілу російськими військами Харківської ОДА загинули семеро людей

Під час обстрілу російськими військами Харківської ОДА загинули семеро людей

Укрінформ
Під час обстрілу російськими військами будівлі Харківської ОДА загинули сім людей.

Про це в Телеграмі повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Російський ворог безпощадно знищує мирне населення Харківщини! Сьогодні снаряди влучали в житлові масиви, в центр міста, в лікарню, в університет. Мирні люди йшли в аптеки та продуктові магазини. Обстріл ракетами та залповим вогнем – це військовий злочин. Постраждали Північна Салтівка, Нова Баварія, центр міста…», - йдеться в повідомленні.

За словами Синєгубова, через обстріл будівлі Харківської ОДА загинули сім людей, постраждали – 24, серед яких є дитина. Очільник області наголосив, що це лише попередні дані.

Окрім того, внаслідок авіаудару по проспекту Новобаварському вщент знищена багатоповерхівка. Багато людей досі під завалами. Кількість жертв встановлюється.

«Такі дії агресора – військовий злочин проти нації, який має бути покараний найвищими мірами. Людське життя – найбільша цінність. Приношу співчуття усім постраждалим, рідним загиблих. Ми повернемо мир», - додав очільник області.

Водночас українські військові вже збили ворожий літак, який бомбардував місто Харків. Саме він обстрілював житлові будинки.

Як повідомлялося, унаслідок обстрілу російськими військами центральної площі в Харкові загинули 10 людей. Рятувальники дістали з-під завалів тіла ще восьми людей та шестеро осіб постраждали.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-