Ляшко закликав російських лікарів засудити війну

Ляшко закликав російських лікарів засудити війну

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я України звернувся до російських лікарів із закликом відкрито засудити війну в Україні.

Текст послання опубліковано на сторінці міністра охорони здоров'я України у Фейсбуці.

"Ви ще напевно думаєте, що в Україні проводиться якась «військова операція», яка не має жодного відношення до вас чи вашої роботи? Це не так! В Україні йде війна! Навіть не війна, а тероризм, що координується діями вашого президента", – написав Ляшко.

Міністр зазначив, що російські військові обстрілюють житлові квартали, машини екстреної медичної допомоги, руйнують лікарні. Ускладнено доставляння ліків та продуктів харчування. Вже загинуло 16 дітей, 45 поранено. Але російські медики на шосту добу з моменту військових дій в Україні мовчать.

"Ви не вжили жодних дій, щоб засудити і зупинити війну в Україні, щоб принаймні проявити солідарність до ваших колег за професією, не кажучи вже просто про те, щоб засудити смерть невинних громадян... Ви, лікарі та вчені, вже найближчим часом відчуєте дію санкцій, запроваджених світовою спільнотою проти вашої держави, які намагаються стримати цей божевільний марш, і ви відчуєте, що таке бути без ліків провідних світових виробників, які не приїдуть до вас у країну, яку вже ігнорує весь світ. Ви дивитиметеся в очі своєму пацієнтові, якому не зможете допомогти, і задумаєтеся, чому я не вийшов 24, 25, … лютого або 1 березня на площу з вимогою зупинити війну", - написав Ляшко.

Міністр закликав російських медиків відкрито виступити проти війни.

"Засудіть війну відкрито! Не бійтеся! Скажіть правду своїм пацієнтам. Допоможіть нам, українцям, урятувати світ!" – сказав Ляшко.

Як повідомлялося, 24 лютого, за вказівкою президента РФ Володимира Путіна, Росія почала війну з Україною. Російські війська шостий день поспіль обстрілюють об'єкти інфраструктури, житлові будинки, лікарні, навчальні заклади

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-