На Харківщині викриті 16 російських військових та диверсантів

На Харківщині викриті 16 російських військових та диверсантів

Укрінформ
Слідчі Харківщини розслідують кримінальні злочини загарбників проти українського народу.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, передає Укрінформ.

"У протиправній діяльності викриті 16 військовослужбовців російської армії та посібників диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 26 лютого працівники ХРУП №2 під час патрулювання території Московського району Харкова перевірили правопорядок на станції метро "Героїв Праці". На той час там перебувало багато людей, які переховувалися від ворожих снарядів.

Громадяни вказали поліцейським на підозрілого чоловіка, який фотографував на свій мобільний телефон приміщення метрополітену та людей в ньому. Співробітники поліції при огляді його телефону виявили транзакції про зарахування грошових коштів з Російської Федерації та голосові повідомлення в месенджерах щодо поточної обстановки на стратегічних об’єктах.

60-річного чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.Триває слідство.

Поліція і надалі проводитиме активну роботу для притягнення до відповідальності усіх зловмисників, що зазіхнули на мир, спокій та свободу українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого у смт Близнюки Харківської області силами поліцейських та Нацгвардії збито російській гелікоптер.

Вночі 28 лютого у Харкові українські військові відбивали наступ, знищували колони ворогу вже на підходах до позицій. Вся техніка, яка зайшла в Харків, була знищена.

24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-