У боях з російським окупантом загинув один з найкращих льотчиків-винищувачів у світі

У боях з російським окупантом загинув один з найкращих льотчиків-винищувачів у світі

Укрінформ
У повітряному бою із російськими агресорами загинув військовий льотчик-винищувач, депутат міської ради Миргорода на Полтавщині Олександр Оксанченко.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, передає Укрінформ.

"Війна забрала одного з найкращих українських льотчиків-винищувачів у світі, жителя Полтавщини, полковника Олександра Оксанченка. У повітряному бою він відволік на себе ворожу авіацію", - написав Лунін.

Він розповів, що загиблий пілот служив у 831 бригаді тактичної авіації Миргорода. Олександра Оксанченка вважають одним із найкращих серед льотчиків-пілотажників бойових літаків. На його рахунку – понад дві тисячі льотних годин, він бездоганно виконував найскладніші елементи найвищого пілотажу. Виступав на авіашоу: SIAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow-2017, Czech International Air Fest.

Під час Czech International Air Fest-2017 Олександр Оксанченко на бойовому літаку-винищувачі Су-27 виконав фігури вищого пілотажу.

Указом Президента України від 28 лютого №78 полковнику Олександру Оксанченку присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-