Авіація РФ порадила росіянам не чекати на «гуманітарні рейси» в інших країнах

Авіація РФ порадила росіянам не чекати на «гуманітарні рейси» в інших країнах

Укрінформ
Росавіація порадила росіянам, які перебувають в інших країнах, не чекати на «гуманітарні рейси», але розглянути альтернативні маршрути повернення до РФ. 

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті відомства.

«Громадянам Росії рекомендується розглянути альтернативні маршрути повернення додому, що на цю мить є найкращим», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Росавіація радить використовувати комерційні рейси іноземних авіакомпаній для перельоту до третіх країн, і вже звідти «рейсами російських чи іноземних авіакомпаній у пункти біля Росії, наприклад, через Азербайджан, Вірменію, Казахстан, Катар, ОАЕ, Туреччину та ін.»

Також рекомендує використовувати маршрути змішаного (мультимодального) транспортного сполучення, тобто добиратися до країн, прикордонних з РФ (Латвії, Литви, Польщі, Фінляндії), використовуючи рейси іноземних авіакомпаній або інший вид транспорту. Після чого їхати до РФ наземним транспортом.

При цьому відомство пояснило, що узгодження «гуманітарних рейсів» займе багато часу і взагалі може статися лише «за умови позитивних рішень авіаційної влади країн ЄС, через які будуть організовані дані рейси».

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз ухвалив рішення про закриття повітряного простору ЄС для повітряних суден, зареєстрованих у Росії, а також транспорту, який належить або зафрахтований російською юридичною або фізичною особою. До цих санкцій, зумовлених війною, яку Росія веде в Україні, приєдналися деякі інші країни.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого розпочав війну з Україною. Російські війська п'ятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні було запроваджено воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-