Битва за Україну. День п’ятий. Випуск 3

Битва за Україну. День п’ятий. Випуск 3

Укрінформ
Україна п’яту добу б’ється з ворогом і переможе. Кожна година цієї битви народу України наближає кінець фашистської хунти в Кремлі. Основні події на вечір 28 лютого.

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 21 годину 28 лютого

20:38 У Макарові Київської області загарбники рухалися колоною на техніці і хаотично обстрілювали будинки біля дороги, є жертви, але точна кількість невідома.

20:38 Шмигаль: В Україні створили координаційний центр із допомоги постраждалим містам, зокрема, із забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою та паливом.

20:35 Кабінет Міністрів значно розширив перелік товарів критичного імпорту, його поповнили, зокрема, товари військового призначення, м’ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай та інші товари.

20:35 Київська область. Близько 19:10 внаслідок ракетного удару російськими військами по м. Васильків, м. Біла Церква та с. Калинівка відбулось руйнування п'ятиповерхового гуртожитку та двох п’ятиповерхових житлових будинків.

20:33 У Києві з 1 березня забороняють продаж алкоголю

20:29 Від сьогодні на українських дорогах з'явився новий дорожній знак «Окупантам рух заборонено».

20:25 Війська РФ йдуть на Миколаїв з двох боків – очільник області

20:21 Міністерство транспорту Великої Британії вважає недоцільним подальший вхід російських суден до британських портів.

20:19 Два російських танки знищили поліцейські у Дергачах, на тимчасово підконтрольній ворогу території.

20:15 Європейський Союз готується розширити санкції проти Білорусі через сприяння режимом Лукашенка вторгненню російських військ до України.

20:11 Російські військові чіпляють на свою техніку українські або білі прапори – Залужний

20:06 Національний банк України в понеділок, 28 лютого перерахував на потреби військових частину коштів, зібраних на спецрахунок для збору коштів для допомоги армії.

20:04 Шмигаль: Українці та держава працюють в режимі «все для фронту – все для перемоги»

20:02 Учні Стрілківської школи імені отця Михайла Вербицького на Львівщині звертаються до своїх ровесників з Білорусі. Діти розповіли про реалії життя своїх ровесників у Харкові, Києві, Сумах та інших містах та попросили молитись за нашу країну і говорити про війну з батьками.

19:54 Виїзд із Києва у напрямку Броварів обмежений

19:49 Громадяни України, що їдуть автомобілем, можуть перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови без полісів «Зелена карта».

19:48 ФІФА та УЄФА усунули клуби і збірні Росії від участі у міжнародних змаганнях

Рішення ухвалили сьогодні.

19:45 Сергій Кислиця заявив в ООН: Створений Росією рівень загрози безпеці – такий самий, як під час Другої світової війни або й вищий, враховуючи наказ Путіна привести ядерні сили в режим особливого чергування.

19:42 В Україні запрацював Об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених, який збиратиме та уточнюватиме інформацію про зниклих під час воєнних дій.

19:38 З Білорусі до Києва вилетіли до 20 вертольотів – Держспецзв’язку

19:37 Тимчасове відключення інтернету можливе лише для спецоперацій із зачистки ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

19:35 Хорватія надасть Україні зброю на €16,5 мільйона

19:31 Російські війська здійснили авіаналіт по Броварах Київської області, поранено шістьох людей.

19:29 У телефонній розмові із президентом Франції Путін назвав свої умови припинення війни, вони співпадають із колишніми його заявами: визнання російського суверенітету над Кримом; демілітаризацію та денацифікацію України; забезпечення нейтрального статусу.

19:22 Подоляк: Переговори були важкі, але без будь-яких ультиматумів

19:15 Мешканців Василькова попереджають не сідати в автобуси, які пересуваються містом і начебто здійснюють евакуацію.

19:15 Німеччина готова прийняти всіх українських біженців, які звернуться по прихисток.

19:08 Державний департамент США видав нові рекомендації для своїх громадян щодо подорожей і закликає не в’їжджати до Російської Федерації через загрозу переслідування з боку силових структур Росії.

19:04 Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок розуміє та підтримує бажання України набути членства в Європейському Союзі, але миттєво процес прийняття відбутися не може.

19:02 На Донеччині російські загарбники обстріляли 9 населених пунктів, у Зоряному загинула людина, пошкоджено 10 будинків.

18:53 Путін може зупинити війну в будь-який момент – заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок.

18:51 Керівники парламентських фракцій і груп на засіданні Погоджувальної ради в понеділок погодили заяву щодо позбавлення Російської Федерації місця постійного члена Ради Безпеки Організації Об‘єднаних Націй.

18:51 Пів мільйона біженців залишили Україну – ООН

18:50 У Києві загроза ракетного удару, всім потрібно пройти в укриття.

18:43 Начальник станції «Баси» Руслан Аристархов і начальник станції «Суми вантажна» Артем Кисельов голими руками захопили ворожий БТР і двох російських загарбників.

18:26 Кіноспільнота України закликає міжнародні студії скасувати прокат фільмів у РФ та Білорусі

18:17 У Херсоні подовжили комендантську годину – від завтра вона розпочинається о 20-й, а не о 22 годині.

18:16 У Запорізькій області російські військові розстріляли автомобіль, в якому їхало четверо цивільних осіб, двоє з них – загинули.

18:15 Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко виявив фейковий акаунт «Командування Повітряних сил ЗСУ».

18:11 Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

18:10 Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення вилучити олімпійський орден у президента Росії Путіна, а також у заступника прем'єр-міністра РФ Дмитра Чернишенка та заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

18:08 У телефонній розмові з президентом Франції Путін погодився на дотримання деяких домовленостей, зокрема – припинення всіх ударів і нападів на цивільних і місця проживання та збереження всієї цивільної інфраструктури.

18:05 Міністерство закордонних справ КНР закликало поважати та підтримувати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн.

18:02 Міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що Угорщина не дозволить транзит летальної зброї для України своєю територією на тлі російської агресії проти України.

17:54 Міжнародна хакерська група Anonymous заявила, що її члени зламали сайти низки російських ЗМІ, зокрема інформагенства ТАСС, РБК, видань «Фонтанка», «Известия», «Коммерсант».

17:52 Національний банк України звернувся до послів групи G7 та керівників центральних банків цих країн, європейських банків, що постачають готівкову валюту, з проханням зупинити постачання до російських та білоруських банків готівкової іноземної валюти.

17:49 Кулеба – росіянам: Зупиніть Путіна, війна принесе вам лише тисячі трун

17:45 У польському місті Лодзь у вівторок, 1 березня, відбудеться зустріч глав МЗС країн "Веймарського трикутника" (Польщі, Німеччини та Франції) за участю в дистанційному режимі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

17:33 На Харківщині збили гелікоптер РФ – Геращенко

17:33 На підході нові санкції від США, ЄС та інших країн проти Росії – Кулеба

17:24 У Маріуполі в зв’язку з проведенням антидиверсійних заходів відключили всі світлофори. Водіїв просять керуватись правилами дорожнього руху.

17:24 У Нью-Йорку розпочалося засідання спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН, на якому розглядатиметься резолюція із засудження російської агресії, яку раніше ветувала Росія у Радбезі ООН.

17:23 Україні від моменту вторгнення російських військ пожертвувано криптовалюти на загальну суму близько 20 мільйонів доларів.

17:15 Асоціація міст України (АМУ) зібрала контакти в громадах, за якими переселенці можуть звертатися по допомогу.

17:15 Головування Франції в ЄС сприятиме вилученню банків РФ із системи SWIFT – міністр економіки

17:15 Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала підтримує прийняття України в Європейський Союз за спецпроцедурою.

17:14 СБУ заблокувала сайт, через який ворог отримував координати для бомбардування України

17:12 За інформацією розвідки, російські війська найближчим часом можуть намагатись глушити зв‘язок (мобільний та інтернет) у прифронтових зонах.

17:10 Найбільша данська енергетична компанія Orsted припинила закупівлю російського вугілля та біомаси для своїх електростанцій.

17:00 На Рівненщині бомбосховища та укриття під’єднують до Інтернету

16:57 Загинули вже понад 300 старших офіцерів армії РФ – Арестович

16:57 YouTube заблокував на території України російські пропагандистські канали.

16:56 МОК закликає міжнародні спортивні федерації зробити все можливе, щоб жоден спортсмен із Росії чи Білорусі не був допущений під ім'ям «Росія» або «Білорусь».

16:50 Божевіллю Росії з ядерною зброєю треба завадити за будь-яку ціну – Кулеба

16:49 Українські військовослужбовці, які воюють на передовій, отримуватимуть винагороду у розмірі 100 тис. грн на місяць.

16:45 У Львові затримали диверсантів, які допомагають російській армії, «помічниками» ворога виявилися мешканці Криму.

16:43 Франція проводить повну інвентаризацію активів росіян, які підпадають під санкції, та до яких вони ще можуть бути застосовані.

16:42 Львівські ІТ-спеціалісти створили онлайн-гру для допомоги Україні у боротьбі з російською агресією, граючи в яку навіть діти можуть заблокувати сайти ворога.

16:42 Швейцарія схвалила санкції проти Путіна, Лаврова й Мішустіна

16:32 Попри збереження певних економічних зв’язків з Росією, зокрема, щодо енергопостачання, не можна навіть говорити про нормальні бізнес-відносини за даних обставин – речник уряду ФРН.

16:32 Українців закликають видалити російські програми зі своїх гаджетів

16:32 На гарячу лінію для родичів солдатів РФ за дві доби надійшли близько ста тисяч дзвінків

16:30 Євросоюз виділив ще €90 мільйонів гуманітарної допомоги Україні

16:28 У Харкові внаслідок обстрілу російськими військами з реактивної артилерії загинуло щонайменше 11 людей, десятки жителів зазнали поранень.

16:26 Російський олігарх Олег Дерипаска вважає, що в Росії настала економічна криза, яку не порівняти з 2014 роком, і він хоче знати, «чиїм коштом реально буде цей банкет».

16:24 Ле Дріан анонсував європейські санкції проти російської пропаганди, вони будуть ухвалені завтра-післязавтра.

16:21 Російські війська скинули на село Киїнка на Чернігівщині заборонені міжнародними угодами касетні боєприпаси.

16:18 Заборонити російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях – Мінспорту

16:10 Українці перерахували на армію вже 1,5 мільярда з «єПідтримки»

16:08 Частина робіт Марії Примаченко врятована з музею в Іванкові – Центр стратегічних комунікацій

16:07 Люксембург передасть Україні протитанкову зброю, транспортні засоби та інші припаси.

16:03 Меру Куп’янська повідомили про підозру у держзраді – Венедіктова

16:02 Ворожі літаки поцілили у стратегічне підприємство в Запоріжжі – голова ОДА.

Олександр Старух розповів подробиці нічної авіатаки ворога. Російські літаки вдарили по трьох об’єктах.

15:59 Міністерство фінансів США офіційно оголосило про запровадження санкцій проти Центробанку РФ, Фонду національного добробуту та російського мінфіну.

15:57 Державний департамент США заявив, що призупиняє роботу американського посольства у Мінську.

15:54 У Києві сьогодні робота наземного транспорту і метро припиняється о 19:00

15:52 На Вінниччині безхатченки – підопічні благодійного притулку «Промінь надії» плетуть маскувальні сітки для військових.

15:51 У Харкові внаслідок обстрілу з реактивної артилерії з пораненнями різної важкості госпіталізовано 15 військових і 16 цивільних, одна жінка померла.

15:50 Станом на 12:00 28 лютого енергосистема України стабільно функціонує в автономному режимі. В Україні працюють всі атомні, теплові та гідроелектростанції.

15:47 Арестович: Затримані диверсанти підтверджують, що їхнє завдання – знищити представників влади України

15:39 Королівська пошта Британії безкоштовно доставить гумдопомогу для України – Пристайко

15:39 Російська артилерія обстріляла житлові квартали Сєвєродонецька, спричинивши жертви серед мирного населення.

15:25 Комендантська година у Києві триватиме з 20:00 до 07:00

15:21 СБУ оприлюднила скрін листування із телефону вбитого російського загарбника, який писав своїй матері, що він в Україні та тут триває справжня війна, на якій росіяни розстрілюють навіть мирних жителів.

15:21 Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив про початок процесу перехоплення Україною військової ініціативи.

15:19 Сайт ФСБ Росії «ліг» – Мінцифри

15:18 Франція направила до Польщі 33 тонни гуманітарної допомоги для українців, також на початку тижня ще понад 30 тонн допомоги буде направлено до Молдови.

15:15 Європейський Союз висловив недовіру до «конституційного референдуму», що був проведений режимом Білорусі за повної відсутності в країні громадянських свобод, та висловив особливу тривогу стосовно видалення з тексту конституції положень про без’ядерний статус Білорусі.

15:15 УЄФА виключить російський «Спартак» з Ліги Європи – ЗМІ

15:13 Станом на 28 лютого 2022 року на спецрахунок, який НБУ відкрив для підтримки українських військових, перераховано вже більше 1 млрд гривень в еквіваленті.

15:12 Українські військові зупинили колону, яка рухалася на Миколаїв увечері 27 лютого.

15:08 Україна на переговорах вимагає від РФ вивести всі війська, зокрема з Криму та ОРДЛО – Арестович

14:54 На Херсонщині «зеленим коридором» провели мешканців сіл Веселе та Козацьке, що знаходяться у зоні бойових дій.

14:52 Шойгу доповів Путіну, що чергові сили ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Тихоокеанських флотів Дальньої авіації країни розпочали бойове чергування посиленим складом.

14:48 У Лондоні наразі опрацьовують нові санкції проти російських олігархів, які включають розшук усього їхнього майна та коштів у Британії і видворення з країни.

Підготувала Мар’яна Рабченюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-