У Харкові внаслідок обстрілу сім'я згоріла живцем в машині

У Харкові внаслідок обстрілу сім'я згоріла живцем в машині

Укрінформ
У Харкові внаслідок обстрілу житлових будинків станом на сьогодні сім'я з дітьми згоріла живцем у машині. Також загинули люди, які вийшли зі сховищ за водою.

Про це поінформував у своєму Телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов, повідомляє Укрінформ.

«Лише за сьогоднішню добу – 37 поранених, з яких – троє дітей. Вийшли чотири особи з укриття набрати води та загинули. Сім'я, двоє дорослих і троє дітей, живцем згоріли в машині. Це справді жах. І ми разом маємо пережити це. І ми тримаємося», - наголосив мер.

Він акцентував, що ведеться не просто війна, а знищується український народ.

«Сьогоднішній день показав, що це не просто війна, це вбивство нас, українського народу. Вперше за багаторічну історію місто Харків пережило таке. Снаряди, які потрапляли в житлові будинки, вбивши та покалічивши ні в чому не винних мирних жителів. Таких руйнувань за останню історію місто Харків ще не зазнавало», - наголосив Терехов.

Також міський голова подякував комунальним службам, працівникам аварійних бригад, енергетикам, завдяки яким ліквідуються аварії через обстріли, вивозиться сміття, забезпечуються комунальні послуги у Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, вдень 28 лютого у Харкові війська РФ завдали масованих ударів по житлових районах – Рогані, Олексіївці, Салтівці. За попередньою інформацією, загинули 11 людей.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок свого вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-