Битва за Україну. День п’ятий. Випуск 2

Битва за Україну. День п’ятий. Випуск 2

Укрінформ
Україна п’яту добу б’ється з ворогом і переможе. Кожна година цієї битви народу України наближає кінець фашистської хунти в Кремлі. Основні події на день 28 лютого.

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 28 лютого

14:43 На Харківщині за державну зраду затримали міського голову Південного Олександра Брюханова, його заступника, а також керівника місцевого райвідділку поліції і дільничного інспектора.

14:39 Союзники по НАТО продовжують нарощувати допомогу Україні, включаючи постачання систем протиповітряної та протитанкової зброї, а також надання фінансової та гуманітарної підтримки.

14:39 Київстар заблокували всі SMS-повідомлення із Росії та Білорусі на номери своїх абонентів через велику кількість спам-повідомлень з недостовірною інформацією.

14:38 У Києві в Михайлівському Золотоверхому монастирі знешкодили диверсантів, ціллю яких міг бути предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

14:37 Евакуаційний транспорт, надісланий зранку до Волновахи, потрапив під обстріл російських «Градів». Ніхто не постраждав, усі перебувають в укритті.

14:34 Сміх як зброя: Як українці піднімають бойовий дух і знімають напругу завдяки жартам

14:32 Заклади охорони здоров'я можуть проводити закупівлі за переговорною процедурою, без тендеру чи договору про спрощені закупівлі.

14:28 Федеральна служба безпеки РФ розсилає фішингові листи від імені Служби безпеки України, їх відкривати не варто.

14:26 У Харкові війська РФ завдали масованих ударів по житлових кварталах у двох районах. За попередніми даними, загинули троє людей і ще 14 дістали поранення різного ступеню важкості

14:22 У Молдові з понеділка, 28 лютого, філії комерційних банків та обмінних пунктів відмовляються здійснювати операції з російського рубля.

14:13 Українські прикордонники з острова Зміїний живі, вони у російському полоні – ВМС

14:08 У Сумській області поліцейські разом із територіальною обороною в одному з районів затримали 8 військових Російської Федерації.

14:01 Українські футболісти-легіонери зібрали понад 16 мільйонів гривень для армії.

14:00 Японія дає ще $100 мільйонів для підтримки України – Зеленський

13:59 У Маріуполі мародерів та диверсантів будуть ліквідовувати на місці, як того вимагає військовий час.

13:52 Україна вітає рішення переважної більшості членів Ради Безпеки ООН, відповідно до якого з 28 лютого розпочинає роботу надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН щодо вторгнення Росії в Україну.

13:50 На Чернігівщині ворог узяв у полон електриків, які виїхали ремонтувати пошкоджені бойовими діями електромережі.

13:46 Уже декілька тисяч іноземців бажають вступити в Інтернаціональний легіон – Міноборони

13:45 Уряд Литви ухвалив рішення звернутися до прокурора Міжнародного кримінального суду із розслідування злочинів, скоєних в Україні Росією та Білоруссю.

13:44 Сотні небайдужих жителів Єрусалиму в понеділок зібралися на акцію протесту проти російського вторгнення в Україну.

13:44 На одному з одеських блокпостів прикордонники викрили двох чоловіків, які є членами диверсійно-розвідувальної групи.

13:37 У Чернігові внаслідок ворожих обстрілів розпочалася масштабна пожежа – горить гіпермаркет і сусідні будинки.

13:33 Світова кіберспільнота згуртувалась навколо боротьби з Російською Федерацією. Наразі з ладу виведені десятки російських банків та ключових бізнес-організацій, зламано систему зв’язку ворожих військ.

13:31 У Києві оприлюднили перелік аптек КП «Фармація», що працюють станом на 12:00 28 лютого.

13:31 У Кривому Розі військовий патруль розстріляв позашляховик Toyota Land Cruiser. Машина не зупинилася на вимоги військових. Пасажир та водій погрожували зброєю.

13:25 Перша леді Сполучених Штатів Джилл Байден заявила, що разом із її чоловіком, президентом США Джо Байденом молиться за хоробрих і гордих українців.

13:25 Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 27 лютого у Лондоні відвідав українську католицьку катедру Пресвятої родини, де зустрівся з українською громадою та помолився за Україну.

13:23 У Києві о 13:12 28 лютого оголошена повітряна тривога.

13:17 В Україні через бойові дії знеструмлено 316 населених пунктів та 332 тис. споживачів, без газопостачання залишилося 11675 споживачів.

13:17 На Харківщині нічні авіаудари "відрізали" Балаклію від тепла, продуктів та ліків.

13:14 Укрзалізниця закликала усі країни Європи та Азії зупинити будь-яку взаємодію залізничних адміністрацій з країною-агресором – Російською Федерацією.

13:10 СБУ закликає повідомляти про вразливості у кіберзахисті російських об’єктів у спеціальний чат-бот

13:07 Українські спортсмени готові захищати свою країну у війні з РФ: Усик і Вернидуб вступили до лав тер оборони.

13:03 Служба безпеки України опублікувала відеозапис щодо чергової партії загарбників, взятих у полон українськими силовиками, зокрема, їхніх зізнань і розмов із матерями.

12:58 На Чернігівщині російські військові почали ставити цивільних в колони серед своєї військової техніки, а саму техніку розміщувати поряд з будинками.

12:57 Переговори України та Росії на кордоні з Білорусією розпочалися.

12:55 На території Житомирської області заборонили продаж алкогольних напоїв.

12:53 У селищі Сосниця Чернігівської області російські військові розстріляли приватний автомобіль та поранили в голову перехожого прямо в центрі населеного пункту.

12:49 Київська міська державна адміністрація оприлюднила перелік актуальних маршрутів наземного міського транспорту.

12:48 Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики звернувся до банків з проханням не обмежувати громадян в користуванні кредитними коштами.

12:45 Румунія підтримує членство України в ЄС – Зеленський

12:43 Вранці у понеділок розписки на російські акції в Лондоні подешевшали до 55% на тлі посилення антиросійських західних санкцій, тоді як торги акціями на "Мосбіржі" тимчасово призупинено відповідно до розпорядження Банку Росії. Євро на "Мосбіржі" злетів до 119,7, долар – до 106,5 рублів.

12:42 У Маріуполі на Донеччині збили ворожий літак, що стріляв по місту і по селищу Сартана, де мешкають, переважно, українські греки.

12:40 Збройні сили Російської Федерації розгортають підрозділи артилерії на території шкіл, дитячих садочків, спортивних майданчиків, житлових будинків у низці областей України.

12:39 Білорусь відповідно до міжнародних норм така сама країна-агресор, як і Росія, Україна розглядає її як союзника РФ, а не посередника – Веніславський.

12:38 Вже сім країн відмовились грати з футбольною збірною Росії. У списку – Польща, Швеція, Чехія, Англія, Албанія, Норвегія, Вельс.

12:33 Глава Бундесверу закликає серйозно поставитися до погроз Путіна ядерною зброєю

Союзники в НАТО мають порадитися через останні погрози Путіна ядерною зброєю, адже свою непередбачуваність він уже показав.

12:29 Міністерство освіти і науки категорично забороняє примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати у зв’язку із введенням в Україні правового режиму воєнного стану.

12:27 Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив зображення вразливих місць ворожої техніки, аби громадяни України могли використати цю інформацію для протидії ворогу.

12:25 Військові на Одещині заявили, що область "нашпигована" диверсійними елементами, які допомагають російським загарбникам: передають дані про пересування і дислокацію ЗСУ, фотографують місцевість, запускають дрони тощо.

12:23 З початку війни рятувальники Чернігівщини загасили понад 40 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

12:16 В окупованому Бердянську родині священника ПЦУ Олега Ніколаєва погрожують убивством.

12:15 Міжнародна хакерська група Anonymous зламала понад 300 сайтів, що належать уряду РФ, державним медіа та банкам, а також сайти провідних банків Білорусі, зокрема Белорусбанк, Пріорбарк та Белінвестбанк.

12:12 МОЗ закликає працівників аптек вийти на роботу

12:07 Платників податків тимчасово звільнили від фінансової відповідальності

12:06 Російська сторона на переговорах з Україною готова вийти «на якісь домовленості якнайшвидше», але так, щоб вони були «на користь обох сторін» – помічник президента РФ, ексглави мінкульту Володимира Мединського.

12:05 Українські волонтери запустили міжконтинентальний флешмоб для підтримки України у протистоянні з російською агресією «Весь світ з Україною». #WorldForUkraine.

11:59 Російські війська обстріляли Аварійно-рятувальну частину Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Запорізькій області.

11:58 Зеленський – російським солдатам: Кидайте вашу техніку і йдіть

11:57 У Маріуполі під масованим обстрілом російського агресора у сховищі пологового будинку за дві доби народилося 6 немовлят.

11:55 Нацгвардія гарантує безпеку російським військовим, які склали зброю.

11:53 28 лютого 2022 року латвійський Сейм у двох читаннях підтримав поправки до Закону про національну безпеку, які дозволять громадянам Латвії воювати на боці України.

11:50 До єдиного SMS-каналу інформування від Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) доєдналася компанія Vodafon.

11:45 У Києві метрополітен працює у режимі перевезень, проте без зупинки потягів на низці станцій.

11:42 Столиця України Київ повністю контролюється українськими військами. Всі повідомлення про можливе оточення міста російською армією – фейки.

11:42 Президент України: Внаслідок російських обстрілів загинули 16 українських дітей, 45 – поранені

11:34 Озброєння, яке Німеччина вирішила надати Україні для захисту від агресії Росії, прибуде на місце вже ближчим часом – Бундесвер

11:33 Зеленський: Тисячі російських солдатів убиті, заради чого ви всі сюди прийшли?

Поки триває це злочинне вторгнення в Україну, російська держава зазнає таких збитків, ніби війна пройшлася їхньою територією.

11:30 У Бердянську Запорізької області кілька десятків місцевих мешканців із державними прапорами заспівали Гімн України перед будівлею міськради, яку захопили російські військові.

11:29 Високий представник ЄС в понеділок скликав зустріч міністрів закордонних справ та оборони, яка відбудеться в форматі відеоконференції, для обговорення розвитку подій навколо агресії Росії проти України та надання їй допомоги.

11:29 У Харкові комендантську годину скоротили на годину.

11:23 Google Maps заблокував в Україні дві функції, щоб убезпечити українців. Перша – це функція накладання в реальному часі дорожнього руху на картах Google.

11:23 Зеленський звернувся до ЄС щодо невідкладного приєднання України за спецпроцедурою

11:19 На Донеччині з початку вторгнення в Україну російські військові вбили 32 та поранили 159 мирних мешканців. За останній час (від 10.00 27 лютого до 9.00 28 лютого) число вбитих зросло на 3 особи, а поранених – на 32 людини.

11:19 Маріупольські лікарні станом на 07:00 28 лютого зареєстрували 76 мирних жителів, постраждалих від російської агресії.

11:16 Правоохоронці просять українців максимально оперативно повідомляти по рух російської техніки територією України.

11:14 З 24 лютого, коли російські війська вторглися в Україну, на антивоєнних акціях по всій Росії затримали щонайменше 5927 людей.

11:11 Для Жителів Хмельницької, Вінницької та Рівненської областей розробили мобільний додаток «Повітряна тривога».

11:07 Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, відзначивши, що на п‘яту добу повномасштабної війни Російської Федерації проти України, ми стоїмо міцно

11:06 Укроборонпром з початку військових дій передав армії майже 1,5 тис. одиниць військової техніки

11:04 У Києві автомобілі, що рухаються смугою громадського транспорту, будуть вважатися транспортом диверсійно-розвідувальних груп, і реагування буде відповідним – КМДА.

10:56 Вороги вночі атакували запорізький аеропорт – наші напад відбили

10:48 Ходорковський, Каспаров, Гурієв створили Антивоєнний комітет Росії

10:44 Британія запровадила санкції проти російського центробанку

10:35 Українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації.

10:33 У смт Бородянка Київської області внаслідок обстрілів горять два супермаркети.

10:32 Українські спортсмени продовжують допомагати нашій армії: Ярмоленко перерахував українській армії 3 мільйони гривень.

10:32 Інформація про захоплення Запорізької АЕС російськими військами є брехнею – Центр стратегічних комунікацій.

10:27 Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявило про затримання 800 людей у день проведення "референдуму".

10:24 Українські кібервійська зламали сайт Кремля, тож тепер у вільному доступі наявна вся телефонна база Кремля, навіть є номери пулу кремлівських ворожок.

10:22 У Харкові від обстрілу російською армією житлового масиву Салтівка загинуло двоє людей.

10:21 Укрзалізниця оновила розклад руху поїздів: куди можна доїхати

10:20 Станом на 7.00 Маріуполь знаходиться під контролем ЗСУ, російські агресори обстрілюють квартали міста та селища навколо.

10:14 Компанія Meta заявила, що виявила у соцмережі Facebook спроби Росії підірвати довіру до української влади та спроби атак пов’язаної з Білоруссю хакерської групи на сторінки українських військових і журналістів.

10:14 Європа нарешті зрозуміла, що Україна є форпостом європейської цивілізації, і шлях до вступу в Європейський Союз буде прискорено – Центр стратегічних комунікацій.

10:07 На блокпостах при в’їзді у Львів великі черги, мер просить добровольців допомогти поліцейським, щоб пришвидшити проїзд.

10:06 Ніч в Україні пройшла напружено, хоча загалом ситуація контрольована. Були ракетні обстріли, бої, повітряні тривоги.

10:02 Під час перетину блокпосту на в'їзді до міста Чорноморськ Одеської області 27 лютого загинув поліцейський, який рухався без зупинки на приватному автомобілі після запровадження комендантського часу. Вогонь було відкрито одним із тих, хто чергував на блокпосту.

10:02 Найбільша криптобіржа світу Binance передала Україні 10 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу.

09:57 Українські спортсмени готові захищати свою країну. Ми кістками поляжемо, та рабами не будемо – Олена Білосюк

09:56 Російська армія обстріляла місто Ізюм у Харківській області.

09:53 Міністр закордонних справ РФ Лавров не зможе відвідати засідання Ради з прав людини ООН у Женеві через санкції, що стосуються авіаційного сполучення.

09:51 СБУ просить повідомляти у чат-боті про пересування ворожої техніки

09:51 Український дзюдоїст Георгій Зантарая взяв зброю до рук, щоб захистити Київ від вторгнення російської армії.

09:49 У Міністерстві внутрішніх справ України надали громадянам поради, як поводити себе на блокпостах.

09:44 Львівська IT-компанія Eleks виділятиме щоденно на підтримку Збройних сил і Сил територіальної оборони 600 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-