ЗС РФ розгортають підрозділи артилерії на території шкіл, дитсадків, спортивних майданчиків

ЗС РФ розгортають підрозділи артилерії на території шкіл, дитсадків, спортивних майданчиків

Укрінформ
Збройні сили Російської Федерації розгортають підрозділи артилерії на території шкіл, дитячих садочків, спортивних майданчиків, житлових будинків у низці областей України.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Телеграмі.

«Збройні сили Російської Федерації розгортають підрозділи артилерії на території шкіл, дитячих садочків, спортивних майданчиків, житлових будинків (у Київській, Чернігівській, Херсонській та інших областях). Диверсійні групи для маскування використовують викрадені автомобілі швидкої допомоги та поліції», - поінформувала вона.

За її словами, ворог безжально та цілеспрямовано розстрілює мирне населення, об’єкти цивільної інфраструктури і підвищеної екологічної небезпеки, використовуючи ракетні комплекси та системи залпового вогню.

Український омбудсман уточнила, що агресор, вдаючись до найпідступніших методів ведення бойових дій, використовує жінок та дітей для прикриття військової техніки – такі факти раніше були зафіксовані на Київщині.

За її словами, також військові ворога займаються мародерством та грабежами жителів сіл та містечок.

Вона наголосила, що Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни забороняється застосування будь-яких заходів, які можуть завдати фізичних страждань або призвести до знищення цивільних осіб.

У свою чергу вона зазначила, що на п’яту добу військового вторгнення РФ до України, за оперативними даними, загинуло 352 мирних жителі, у тому числі 16 дітей, 1684 - отримали поранення.

Денісова уточнила, що відповідно до Статуту Міжнародного військового трибуналу та Римського статуту Міжнародного кримінального суду вбивства та жорстоке поводження з цивільним населенням є злочином проти людяності, руйнування населених пунктів, розорення, грабежі – воєнними злочинами, розв’язання та ведення агресивної війни – злочином проти миру.

За її словами, відповідальність за ці дії несуть як виконавці, так і організатори та керівництво.

«Російська Федерація воює з мирним населенням, Російська Федерація знищує український народ. Агресор має бути підданий Міжнародному військовому трибуналу», - поінформувала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-